Деякі такі епізоди порушували Кримінальний кодекс: Адвокат пояснив, як Безугла "підіграє" ворогу і чим небезпечне розголошення даних з обмеженим доступом

Народна депутатка Мар'яна Безугла не мала права розголошувати інформацію про плани й переміщення ЗСУ, бойові дії і т.д., якщо ці дані не були оприлюднені офіційними джерелами. Адвокат Ростислав Кравець не виключає, що деякі такі епізоди порушували Кримінальний кодекс. Своєю думкою експерт поділився в інтерв'ю "ДніпроTV", передають Патріоти України.

Журналіст Дмитро Харлов нагадав, що після окупації Вугледара на Донеччині низка українських військових, у тому числі з 72 окремої механізованої бригади, звинуватила Безуглу в тому, що вона наприкінці серпня розповіла в соцмережі про плани командування провести ротацію. У підсумку план зірвався – росіяни кинули на цей напрямок додаткові сили.

"Це вже не перший випадок, коли вона повідомляє інформацію з обмеженим доступом. Так було і з [полковником ЗСУ Романом] Червінським, про що повідомлялося, так було і з "вагнерівцями", так було і з контрнаступом минулого року. Тому до Мар’яни є дуже багато питань, і я думаю, що врешті-решт ці питання знайдуть відповідь у вигляді кримінальних проваджень і притягнення винних осіб до відповідальності", – заявив Кравець.

Він вважає, що правоохоронці могли б зробити прості кроки, "які лежать на поверхні". Але на практиці такі справи часто "зависають". Адвокат упевнений, що на такі порушення недоторканність парламентаріїв не поширюється. "Тому в разі, якщо народний депутат [...] розміщує інформацію щодо переміщення ЗСУ (яка публічно не озвучена МО, ГШ, ЗСУ), фактично такий депутат, незважаючи на його посаду, навіть якщо він буде навіть головою Комітету з національної безпеки, він підпадає під кримінальну відповідальність", – заявив Кравець.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Почали випускати тільки після 1968-го": Чому в СРСР не було туалетного паперу

субота, 26 жовтень 2024, 16:43

Важко зрозуміти, чим пояснюється така довга відсутність туалетного паперу в СРСР (особливо у порівнянні з іншими розвиненими країнами), але існує версія, що добробут громадян ніколи не стояв у радянської влади на першому місці. Головними були войовничі...

Відмитися від корупції. У міжнародних відносинах немає справедливості. Є лише ефективність. Що робити

субота, 26 жовтень 2024, 16:34

«В Україні скрізь корупція» – чуємо на Заході на всіх рівнях. Необхідність її подолати приповідкою звучить мало не у всіх документах, резолюціях і рішеннях Заходу щодо України.Цей аргумент, окрім констатації факту, став зручним виправданням для відклад...