Депутат Полтавської облради володіє готелем "Русь" у Підмосков’ї, де зупиняються військові РФ, - журналістське розслідування

Депутат Полтавської обласної ради від фракції "Батьківщина" Микола Корецький ще у 2006 році він заснував готель "Русь" у селищі Селятино за 30 км від Москви. Заклад, розташований поряд із місцем дислокації військової частини російських танкістів, працює дотепер. Про це йдеться у розслідуванні NGL.media, передають Патріоти України.

За інформацією журналістів, заснований українським депутатом готель на 65 номерів дотепер приймає відвідувачів, провести ніч тут коштує від 2740 рублів до 3900 рублів (приблизно 30-40 доларів США).

У розслідуванні наголосили, що поряд з готелем дислокується військова частина 60-ї бригади управління 1 гвардійської танкової армії Західного воєнного округу Сухопутних військ РФ, і, судячи з відгуків, у готелі зупиняються військові РФ. Компанія Корецького, яка досі не ліквідована і володіє готелем, отримала 15,5 млн рублів ($124 тис.) виручки за 2022 рік.

Хто такий Микола Корецький

Депутат Микола Корецький не тільки політик, але й бізнесмен. В Україні він відомий як власник одного з найбільших в країні виробників комунальної техніки "Альфатекс".

За інформацією журналістів, у 1990-х роках Корецький починав підприємницьку діяльність з перепродажу у Росію кременчуцьких вантажівок КрАЗ, розвиваючи дилерську мережу.

Після 2014 року він перетворив свою компанію "Альфатекс" на машинобудівне підприємство з виробництва комунальної спецтехніки, де використовували як російські запчастини МАЗ, так і інших іноземних виробників.

Які ще російські активи є у Корецького

Журналісти стверджують, що після 2014 року Корецький не відмовився від російських активів, його підприємства продовжують працювати в Росії та приносити прибуток навіть після повномасштабного вторгнення.

За даними NGL.media, зараз Корецький володіє:

  • компанією "КрАЗ-Ростов", яка зареєстрована у місті Сургут Тюменської області, прибуток за 2022 рік становив 6,4 млн рублів (близько $50 тис.);
  • компанією з оренди нерухомості "Актив-Плюс", що зареєстрована у російському місті Кемерово;
  • 80% компанії ТОВ "КрАЗ НН" у Нижньому Новгороді, у 2022 році ця компанія задекларувала понад 8 млн рублів доходу ($56 тис.) та 1 млн рублів прибутку (близько $8 тис.).

Розслідувачі також встановили, що Корецький досі є співзасновником фірми "РусКрАЗ", що з 2007 року імпортувала автомобілі з України, а тепер продовжує працювати на автомобільному ринку РФ, у 2022 році її прибуток склав 9,3 млн рублів ($74,1 тис.).

Що пояснює депутат

Коментуючи ситуацію журналістам NGL.media, Корецький заявив, що не може закрити бізнес у Росії. "Свого часу я був дистриб’ютором КрАЗу в країнах СНД. Тому там було відкрито мною понад 30 фірм для продажу КрАЗів. Це всім відома історія. І ніякого фурору вона не зробить. Фірми, які залишилися незакритими, не працюють. По них ідуть різні суди з контрагентами (хтось не заплатив за автомобілі нам, десь директор втік… тривають суди). З 2014 року судитися в Росії стало ще гірше… тому справи не закривають… якось так. А з 2022 року навіть працівники моїх російських фірм зі мною практично не спілкуються, бо їм за це світить тюрма. Такі справи… Амінь", – написав у поясненні депутат.

Що каже Мін’юст

У Міністерстві юстиції України не змогли дати журналістам NGL.media офіційного роз’яснення про те, яким чином українці можуть закрити бізнес або вийти із засновників підприємств у Росії. У відповідь отримали лише пораду "звернутись до компетентних органів РФ з порушеного питання безпосередньо або через уповноважену особу"

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Королівство кривих дзеркал

п’ятниця, 5 липень 2024, 19:02

Мінсоцполітики (!) пропонуватиме «оптимізувати» (людською мовою – «скоротити») соціальні видатки. Завжди думав, що задача Мінсоцполітики – знаходити шляхи виплат цих видатків. Зокрема, за рахунок зменшення втрат на корупції, неефективному управлінні і ...

Партизани провели диверсію на Уралі, зупинивши рух залізничних потягів із боєприпасами КНДР (відео)

п’ятниця, 5 липень 2024, 13:00

Партизанам руху опору "АТЕШ" вдалося провести успішну операцію на Транссибірській залізничній магістралі під Єкатеринбургом. У результаті було здійснено підрив залізничного полотна, яким здійснювалася доставка північнокорейських боєприпасів. Про це пов...