Дерипаска допомагає вербувати найманців на війну проти України, - журналістське розслідування

Компанія російського олігарха Олега Дерипаски «Русал» набирає на роботу добровольців, які майже одразу підписують договір з Міноборони РФ і йдуть на війну проти України. Про це йдеться в розслідуванні російського проєкту «Важливі історії», передають Патріоти України.

Зазначимо, що «Русал» є одним з найбільших у світі виробників алюмінію. «Русал» оформлює охочих у пов'язані з Дерипаскою компанії, наприклад, у приватну охоронну компанію «Руслан», а вже наступного дня співробітник підписує контракт із Міноборони.

Після цього дію трудового договору призупиняють – так у компанії є можливість «платити премії». Виплати від Міноборони – 200 тис. рублів (60 тис. грн), від «Руслана» – 100 тис. рублів (30 тис. грн). У банківській виписці переказ називають «безоплатною виплатою грошових коштів тому, хто проходить військову службу за контрактом».

Найманців відправляють у добровольчий батальйон «Сокол», який фактично є частиною армії РФ. І якщо сам Дерипаска перебуває під санкціями, то з компанії санкції зняли, коли Дерипаска знизив частку в «Русалі» нижче контрольної. Офіційно «Русал» заперечує свою причетність до фінансування російських найманців.

У деяких регіонах Росії найманцям готові платити все більше. Наприклад, в Якутії вже пропонують підйомні 800 тис. рублів (майже $9000): 300 тис. – від компанії-спонсора, 300 тис. – від регіону і 200 тис. від Міноборони РФ.

Крім Дерипаски «добровольців» для Міноборони РФ, за інформацією ЗМІ, також постачають:

  • «Новатек» Леоніда Міхельсона і Геннадія Тимченка,
  • «Моспромстрой» Михайла Гуцерієва,
  • найбільший у Росії забудовник ПІК Сергія Гордєєва.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бійці 92-ї ОШБр під Куп'янськом знищили 40 ворожих бронемашин, що атакували українські позиції (відео)

субота, 28 вересень 2024, 23:25

Бійці підрозділу "Ахілес" із 92-ї ОШБр імені кошового отамана Івана Сірка відбили механізовану навалу окупантів на куп'янському напрямку та знищили чи вивели із ладу 40 ворожих бронемашин із 50. Відеозапис із фрагментами бойової роботи українських воїн...

У Росії з'явився новий "Пригожин", котрий грозиться дійти до Москви

субота, 28 вересень 2024, 22:55

У серпні в публічному просторі замиготів глава ПВК Паладін Георгій Закревський, якого називають "другим Пригожиним". Однак навряд чи він або будь-хто інший зараз здатний організувати подібний заколот у країні-агресорі Росії. Про це заявив політолог, до...