Держзрадник Геннадій Герман отримав довічний термін

Держзрадник Геннадій Герман отримав довічний термін Ексочільник Миколаївської окружної прокуратури Геннадій Герман отримав довічне ув’язнення за держзраду.

У Службі безпеки України розповіли, що Геннадія Германа засудили на основі доказової бази, яку зібрала СБУ.

Також на суд прийшли родичі з портретами загиблих військових від російського удару у казармах в Миколаєві 18 березня. Коли Герману оголошували вирок, батьки загиблих закидали його яйцями.

Як свідчать матеріали слідства, екскерівник Миколаївської окружної прокуратури співпрацював із представниками силових структур Росії.

Для цього використовував посередника, щоб «відвести сліди від себе».

За наявними даними, він передавав інформацію про:

  • оперативну обстановку у Миколаєві та області;
  • загиблих військових і цивільних осіб, полонених, місця їх утримання;
  • результати обстрілів Миколаєва;
  • добові паролі на блокпости на території області тощо.

Батьки військових, які загинули під час ракетного удару по казармах у Миколаєві. 28 червня 2023 року. Фото: Суспільне Одеса

Щоб задокументувати зрадника, СБУ провела спецоперацію, в тому числі з імітації злочину.

Через підставну особу українська спецслужба передала фігуранту імітовані списки загиблих українських військовослужбовців.

Через декілька днів ці списки уже було зафіксовано у представника Росії, за яким також стежила СБУ.

У результаті обшуків у фігуранта вилучено мобільний телефон, комп’ютерну техніку та флеш-носії, які містять докази його протиправної діяльності.

Геннадій Герман у залі суду. 28 червня 2023 року. Фото: Суспільне Одеса

Колегія судів Приморського районного суду Одеси зазначила, що, окрім довічного ув’язнення, майно Геннадія Германа буде конфісковано на користь держави.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що російські спецслужби збирали розвідувальну інформацію про оборону Південноукраїнської АЕС.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...