"Діди теж так робили": Росіяни встановили на субмарину великокаліберний кулемет (фото)

В мережу виклали фото субмарини "Великие Луки" проекту 677М, оснащеної великокаліберним кулеметом "Утёс", встановленим на огорожі висувних пристроїв. На це звернув увагу російський військово-технічний блог bmpd, передають Патріоти України.

Субмарину сфотографували перед виходом на черговий етап випробувань у Санкт-Петербурзі. Призначення кулемета невідоме, але можна припустити, що його змонтували для того, щоб захистити корабель від БПЛА. Раніше, нагадаємо, росіяни встановили антидроновий "мангал" на атомний крейсер "Тула".

Зазначимо, що артилерію на підводних човнах активно використовували до кінця Другої світової війни. Через посилення засобів протичовнової оборони ця практика зійшла нанівець. У той же час, радянські та російські субмарини комплектуються переносними зенітно-ракетними комплексами.

Субмарина "Великие Луки" – довідка

Б-587 "Великие Луки" є багатоцільовим дизель-електричним підводним човном, побудованим для ВМФ Росії. Субмарину було закладено 10 листопада 2006 року під назвою "Севастополь", а 19 березня 2015 року перезакладено під новим ім'ям.

23 грудня 2022 року підводний човен був спущений на воду для добудови та випробувань. Передачу субмарини ВМФ заплановали на кінець 2024 року.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Ох*їтельно просто. Спасибі, міністерство оборони": Окупанти перевірили якість своїх бронежилетів і сильно розчарувалися (відео)

вівторок, 10 вересень 2024, 14:50

Російські військові вирішили перевірити, наскільки надійний захист може забезпечити бронежилет Моноліт від НВО Спеціальних матеріалів (Санкт-Петербург) і виявилися дуже розчаровані результатом випробувань. Відео з перевіркою вилучених із нього плит опр...

Відбувається поступове виведення наших підрозділів зі східного берега річки Вовча на Донеччині, - військовий експерт

вівторок, 10 вересень 2024, 13:54

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що через загрозу оточення українські воїни почали виходити з ризикованої ділянки на східному березі річки Вовча на Донеччині, передають Патріоти України. "Коли ми го...