"Діди воювали" на Куликовому полі не "проти", а "за" татарське ярмо": Блогер нагадав про неприємний для росіян нюанс

"Раз вже знову зайшла мова про те, що "Діди воювали" на Куликовому полі проти татарського ярма. Нагадую, що "діди воювали" на Куликовому полі не "проти", а "за" татарське ярмо. Мамай не був ханом, а одним з ординських генералів, які підняли заколот проти законного ординського князя Тохтамиша", - пише блогер Андрій Шипілов на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Війська Дмитра виступали на стороні Тохтамиша, і, власне, йшли на з'єднання з його армією в той момент, коли Мамай перекрив Дмитру дорогу.

І воювали зовсім не "діди". Якщо покопатися в першоджерелах, на кшталт "сказання про Куликовську битву", то з подивом довідаєтеся, що вся професійна важка піхота і кіннота в війську Дмитра були литовськими, вся легка кіннота, в кількості третини від армії, була татарами. Російським було тільки легко озброэне піше ополчення, яке, як і годиться гарматному м'ясу, повністю полягло в перші хвилини бою".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...