Дієта не допоможе: Причину ожиріння виявили в генах

Люди можуть відчувати ускладнення при схудненні, незважаючи на здоровий спосіб життя.

Вчені встановили, що ген, який відповідає за контроль запалення в організмі, в той же час підвищує ризик ожиріння. Однак, як показали експерименти співробітників Університету Квінсленда, Австралія, його можна "відключити" і таким чином зупинити набір зайвих кілограмів, передають Патріоти України з посиланням на Medical Express.

Як повідомляється, у людей із зайвою вагою було виявлено зміни в запальному гені RIPK1, що провокувало підвищену експресію гена в жировій тканині і підвищувало ризик ожиріння.

Відомо, що даний ген потрібен для здорової відповіді імунної системи, але в той же час при відхиленнях у роботі він викликає гіперзапалення. У свою чергу, між ним і ожирінням є прямий зв'язок.

"Виключення" гена RIPK1 допомогло підтримувати нормальну вагу і знизити ризик діабету у мишей, хоча їхня дієта містила велику кількість жирів. При цьому миші з нормальним рівнем RIPK1 набрали вагу через аналогічну дієту.

Як пояснюють вчені, при ожирінні імунна система активується і імунні клітини перевантажені, через що виникає руйнівне запалення.

Небезпечні варіації гена RIPK1 зустрічаються у 8-12% населення. Такі люди можуть відчувати утруднення при контролі ваги, незважаючи на здоровий спосіб життя.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку, але офіційно заявили про "трагічну загибель"

четвер, 25 квітень 2024, 20:52

Російські окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку Любов Тимчак. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст та блогер Денис Казанський, передають Патріоти України. За його словами, російські ЗМІ публікують новину, що жінка “трагічно ...

"Перевзувся!": На росТБ засудили Трампа, який не завадив Конгресу проголосувати за виділення допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 20:44

Російські пропагандисти звинуватили колишнього президента США Дональда Трампа в тому, що він “перевзувся”. На думку рупорів Кремля, він повинен був завадити виділенню Україні військової допомоги. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст т...