Дійти до Києва за 13 годин: New York Times оприлюднила роздруковку графіка окупантів на перший день війни

Одна з колонн окупантів мала виступити о 1.33 з бази у Білорусі і вже о 14.55 зосередитись на околиці столиці України

Російські окупанти на початку повномасштабного вторгнення в Україну планували дійти Києва трохи більше ніж за півдоби, повідомляє The New York Times. До того часу спецпідрозділи та диверсанти путіна мали добивати у столиці України Зеленського і найбільш значимих проукраїнських політиків. Завдання підрозділів у зазначеній колонні було блокувати підступи до Києва, щоб на допомогу до вбиваємої "фашистської хунти" не прорвалися підкріплення.

За даними видання, російським військовим оголосили про вторгнення в Україну за кілька годин до його початку. З Москви дали простий наказ – йти за маршрутом і дістатись до Києва за 18 годин.

Однак командування на місцях взяло на себе "підвищені зобов'язання" і склало графік, згідно котрому перші машини повинні були виїхати з Білорусі і дістатися до Києва всього за 13 годин.

Один з російських військових розповів, що вони не змогли навіть наблизитися до виконання наміченого плану. Річ у тім, що військова техніка виявилася занадто важкою й просто загрузла, в результаті росіяни витратили більше доби, щоб перетнути кордон з Україною. При цьому зазначено, що в першій колоні вирушили представники ОМОН і СОБР.

У виданні зауважили, що командування окупантів передбачало опір ЗСУ, але вони планували майже безперешкодний 24-годинний марш-кидок на відстань у 400 кілометрів. Росіяни повинні були вкопатися приблизно за дві години ходу від Києва та заблокувати українських військовослужбовців, які, на їхню думку, повинні були просуватися з Півдня та Сходу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про фортифікації

вівторок, 14 травень 2024, 1:45

Коли Збройні Сили у вересні 2022 року прорвали лінії російських загарбників на Харківщині і блискавичним ударом звільнили область, було чимало жартів з російських обіцянок повернутись. . Хоча росіяни нікуди не ділись. Закопались, накопичились і знов л...

"Манна небесна" щедро сиплеться на "кварталівців" за новою схемою: Компанія режисера "Слуги Народу" отримала з бюджету менше ніж за рік вже 750 млн грн (відео)

вівторок, 14 травень 2024, 0:40

Новоспечений мультимільйонер не зміг пояснити суті свого раптового і щасливого бізнесу. В кіно він розуміється набагато краще ніж в отій бісовій інженерії, котра несе золоті яйця зеленого кольору. Нащо з Мінкультури під час війни тягнути десятки мільй...