Дірявий кордон недоімперії: ISW оцінив операцію Російського добровольчого корпусу в Білгородській області РФ

Західні аналітики вважають, що нові заклики росіян посилити оборону вздовж держкордону не матимуть суттєвого ефекту.

Військова операція, яку провели РДК та легіону Свобода Росії в Білгородській області РФ, виявила серйозні недоліки лінії оборони регіону. Про це йдеться в звіті аналітиків ISW.

Керівник ПВК Вагнера Євген Пригожин свого часу оголосив про будівництво комплексу укріплень під назвою "лінія Вагнера" в регіоні.

Зрештою, він розкритикував російську бюрократію за те, що та не підтримала будівництво лінії.

Однак російська влада витратила, за словами місцевого губернатора В'ячеслава Гладкова, 10 млрд рублів на оборону області.

Нові заклики посилити оборону вздовж російсько-українського кордону, швидше за все, не матимуть суттєвого ефекту, додають експерти. На їхню думку, війська РФ неправильно розподіляють сили, які найкраще підходять для підтримки активних наступальних операцій.

Аналітики зазначають, що оборонні приготування в Білгородській області мало чим могли перешкодити рейду 22 травня.

У ISW гадають, що Пригожин використовує у своїх інтересах занепокоєння інформаційного простору, щоб зміцнити свій вплив у країні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...