Дірявий щит недоімперії пробивають у дуже чутливих місцях: Українські ракети і БПЛА обходять російську ППО і вражають намічені цілі в Криму, - ISW

Згідно з даними, проаналізованими експертами Інституту вивчення війни (ISW), українські ракети і безпілотники "проникають крізь російську систему" ППО і вражають намічені цілі в тимчасово окупованому Криму.

Українські війська проводять багатоденну кампанію з нанесення ударів по російських військових об'єктах в окупованому Криму і вже успішно уразили кілька цілей по всьому півострову.

У звіті нагадують, що російські джерела стверджують, що в ніч з 5 на 6 січня українські сили завдали удару по адміністративній будівлі на російському аеродромі в окупованих Саках (Крим) чотирма крилатими ракетами Storm Shadow.

МО Росії заявило, що російські сили знищили п'ять українських безпілотників і чотири ракети над Чорним морем і Кримом в ніч з 5 на 6 січня і шість українських ракет "Нептун" над північно-західною частиною Чорного моря 6 січня.

Командувач ВПС України генерал-лейтенант Микола Олещук подякував українським пілотам за успішне ураження цілей на аеродромі Саки, але не уточнив, чи йдеться про українські удари 4, 5 або 6 січня.

Крім того, українські офіційні особи та джерела повідомляють, що українські сили також завдали ударів по радіолокаційній системі протиповітряної оборони та центру зв'язку в Євпаторії, відповідальному за координацію операцій російської ППО в окупованому Криму, складах боєприпасів поблизу Первомайського (82 км на північ від Сімферополя) та російському командному пункту під Севастополем, починаючи з 4 січня.

Аналітики підсумовують: українські та російські повідомлення вказують на те, що українські ракети та безпілотники проникають крізь російську систему протиповітряної оборони в окупованому Криму та успішно уразили деякі намічені цілі.

Російський мілблогер, пов'язаний з Кремлем, заявив, що українські сили завдають ударів, спрямованих на послаблення російської системи ППО над окупованим Кримом.

Наразі ISW не оцінює мету нинішньої української кампанії із завдання ударів по російських тилових районах в окупованому Криму.

Влітку 2023 року українські війська провели ударну кампанію проти російської військової інфраструктури, штабів, логістичних маршрутів та об'єктів Чорноморського флоту, яка витіснила російські військово-морські операції із західної частини Чорного моря і мала на меті послабити здатність російських військових використовувати Крим як плацдарм і тил для оборонних операцій на півдні України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...