Дістануть потужним залпом на 900 км: Експерт розповів про "фантастичне посилення" штурмових дій ЗСУ з появою F-16 полі бою (відео)

На думку експерта Петра Черника, ЗСУ, маючи F-16, зможуть зробити залп з 24 ракет, які мають бойову частину вагою пів тонни. При цьому з контрольованою СОУ території вони досягають відстані, майже удвічі більшої, ніж відстань до Кримського мосту, зазначають Патріоти України.

Коли Повітряні Сили отримають винищувачі F-16, то зможуть дістати до позицій ЗС РФ на відстані до 900 км. Крім того, ракет, які дістають на такі відстані, у США є близько 5 тис., тобто — досить багато. Про це ідеться у інтерв'ю полковника ЗСУ Петра Черника, яке він дав виданню Фокусу.

Черник зауважив, що для літаків F-16 підходить ракета AGM-158 JASSM. Цю ракету він назвав "фантастичною" та кращою "за все, що існує в природі". Зі слів полковника, вона може пролетіти до 900 км і має бойову частину вагою до 500 кг. Таких ракет F-16 може підняти на борт дві шт., пояснив співрозмовник Фокусу та провів деякі підрахунки. При цьому зазначимо, що відстань від підконтрольних Україні території до Кримського мосту — близько 500 км.

Наприклад, ЗСУ можуть отримати дві ескадрильї F-16 — тобто 24 літаки. До кожного можна прикріпити по дві AGM-158 JASSM — отже, маємо 48 ракет. Зі слів Черника, щоб спрямувати ці снаряди точно в ціль, потрібно провести складні розрахунки. Однак, навіть якщо влучить хоча б половина з них, то "це колосально великий крок уперед і це дуже дошкульно для ворога".

Крім того, зазначив полковник ЗСУ, США має близько 5 тис. ракет AGM-158 JASSM. З них "однією тисячею могли би поділитись".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...