"Діти трималися за руки, ніхто не плакав": Відома українська блогерка розповіла, як заводила сина до дитсадка під час вибухів у Києві

Українську блогерку Татусю Бо ракетна атака, яку вранці, 25 березня, війська РФ завдали по Києву, застала біля дитячого садочка, куди вона відводила свого молодшого сина. Вона розповіла, як поводилися діти і вихователі під час небезпеки, передають Патріоти України.

Татуся Бо розповіла, що почула вибух, а за нею сигнал повітряної тривоги, коли паркувала машину біля дитячого садочку, куди ходить її молодша дитина. «Я вискакувала з машини з Богданом на руках, коли прогримів другий вибух, від якого заклало вуха. Я забігла в садочок і побачила, як діти спокійно і швидко ідуть в укриття. Як працівники спокійно керують процесом. Мені відразу наказано було теж сховатися. Спокійно і чітко. «Ось ваше місце. Лишайтеся тут до відбою», — поділилася вона у Facebook.

Татуся Бо розповіла, як працівники дитсадка, які опікувалися вихованцями, одночасно дзвонили своїм дітям додому, щоб перевірити, чи вони в порядку і заспокоїти їх. І поділилася своїми враженнями від того, як на тривогу і вибухи реагували малюки 2−6 років, вихованці дитсадка. Вона зауважила, що найстрашніше для неї те, що війна для них стала буденністю.

«Найстрашніше для мене — оцей момент, спокійні діти 2−6 років, ідуть в укриття, тримаються за руки, ніхто не плаче, ніхто не кричить. Небо гримить. А вони собі йдуть. Несуть в руках свої улюблені іграшки. Якась дівчинка обіймає черепашку і посміхається. Оці діти, для яких війна стала буденністю — для мене найстрашніше. Так не повинно бути. Так не мало б ніколи бути. Але є. Наша нова реальність — діти з дорослим поглядом. Такі маленькі дорослі люди.- чому росіяни кидаються у нас ракетами?
— привези тата з війни назад.
— Я виросту і стану пілотом, а потім астронавтом і буду рятувати космос.
— це грім чи знову росіяни?
— я бачила відео, там загинули діти, це в іншому місті, а мені так боляче.
— на море не можна, там зараз міни і росіяни.
— Мам, не бійся, тут дуже класне укриття, багато іграшок.
У вухах дзвенить…», — написала вона.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни влаштували концерт на кордоні з Естонією, там відреагували (фото)

четвер, 9 травень 2024, 19:15

На прикордонній стороні Нарвського замку знову з'явився плакат із написом "Putin war criminal" ("Путін - військовий злочинець"), передають Патріоти України. Як повідомляє Естонська громадська телерадіомовна компанія ERR, Міністерство культури ухвалило ...

Все буде погано? Три міфи про "тотальне зубожіння після війни", в які вірять українці, - Сергій Фурса

четвер, 9 травень 2024, 14:03

"Українці продовжують перебувати у депресії. І одним з факторів цього стану є багато економічних міфів, дуже деструктивних, які засіли в голову українців і активно підживлюються російською пропагандою. Створюючи враження, що все пропало і в України нем...