"Для молоді, як цільової групи, Зеленський прикольний і незвичний": Політолог оцінив шанси Разумкова стати президентом

"У нас з'явився новий і перспективний гравець у політичному футболі – Дмитро Разумков. Він у другому турі обігрує будь-кого, свідчать результати опитування. Але є одне "але". Треба вийти у другий тур", - пише політолог Віктор Бобиренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"І люди питають про його шанси в політиці. У тому числі – стати наступним президентом. Доповідаю.

Разумков зараз віджав багато електорату у Зеленського. І має усі шанси увійти тузом у політику. Мати свої стабільні 10%. Власну фракцію у парламенті. Можливо, за певних обставин, мати золоту акцію у формуванні уряду. І повернутися у крісло спікера. Чи очолити уряд (на менше погоджуватись йому вже не камільфо).

Звичайно, у ньому роздмухують президентські амбіції.

Рінат Леонідович загорівся. Бо якщо Коломойському вийшло поставити свого президента, то чому не вийде у нього? І тоді сидіти собі і бавитися в антиолігархічні закони.

Для багатьох у цій країні президент без команди та ідеології – відмінний варіант.

У Зеленського хоча б "Квартал" був. Кадрову порожнечу хоча б юзіками заповнити можна. "За неимением повара – будем иметь дворника", як кажуть.

Знову ж, прекрасний варіант може просто ситуативно скластися. Коли старий девіз "якби лише не Порох" накладеться на новий "тільки б не Зеля!".

А Бойко вже невибираємий, бо "путінприйди" – не аргумент навіть для сходу України. А Юлія Володимирівна ізсохлася і збирається на пенсію.

І, здається, є шанс для Разумкова. І йому будуть підігрувати зразу купами: Шустер, Гордон, Комаровський та інші.

Здається, вже багатьом можна перевзуватися, щоб вскочити в правильний поїзд у правильному напрямку.

Але. Для цього треба перетягти на свою сторону базову електоральну групу Зеленського. Оці 15-20%, які і зараз ще вірять у "ребята с нашого двора".

Їх прогнозовано Зеленський втратить, якщо тарифи наступної зими збільшаться. І подорожчає "випить-закусить". Це міський люмпен. Декласований елемент. Хрестоматійна ще з часів Риму група "хліба і видовищ".

Вони за Володимира Олександровича. Бо схожий на свого. А Разумков – не схожий. Разумков уявляється інтелігентом. Ботаном. Таких у їхньому класі гнобили.

Індустріальні міста сходу і півдня, та їхня частина, яка не відбулася в житті і кар'єрі, дивитиметься на холеного Разумкова, як на мажора.

Цей не скаже Заходу: "Альо, гараж. Чому ми не в НАТО?". І не допоможуть навіть загравання з мовою.

Разумков говорить російською. А Зеленський – бикує однаково гарно і російською, і українською. Хоча обидва гарні артисти, але жанр Зеленського ближчий до цієї цільової групи.

Для молоді, як цільової групи, Зеленський прикольний і незвичний. А Разумков уявляється таким, що і спить в краватці.

Висновок: без цих 15% базового електорату Зеленського, який розсиплеться і відійде іншим, Разумкову важко буде стати президентом.

Загрозу відчули і Зеленський, і Порошенко. Тому товктися Разумков буде лише на каналах Ахметова. І трошки – Пінчука. А це вже недостатній ресурс.

Тому шанси Разумкова в парламенті – майже неминучі. А з президентськими амбіціями треба закусити губу. Принаймні наступного разу".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"В мене таке відчуття": Наступного тижня у Кабміні очікується парад відставок "за власним бажанням" – нардеп Железняк

субота, 20 квітень 2024, 14:52

Наступний тиждень буде пленарним (23-25/04) і …кадровим. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram, передають Патріоти України. "Не так гучно, як ви того очікували, але дуже скоро ви побачите парад відставок "за власним бажанням". Т...

Знищення Ка-27 окупантів над Кримом: Офіцер ЗСУ назвав імена "мінусованих" членів екіпажу (фото)

субота, 20 квітень 2024, 14:43

У результаті знищення над тимчасово окупованим росіянами Кримом ворожого корабельного багатофункціонального вертольота Ка-27 ліквідовано чотирьох членів екіпажу. Знищено, зокрема, командира екіпажу Азіза Шаяхметова. Про це повідомив у Telegram "Штірліц...