Для них немає жодного ризику: Іран таємно постачає зброю РФ Каспійським морем, - ЗМІ

В Ірану є прямий шлях для відправлення зброї Росії, однак західні країни мало що можуть зробити, щоб зупинити його. Про це повідомляє CNN, передають Патріоти України.

Каспійське море, ймовірно, є одним з основних шляхів постачання з Ірану до Росії ударних безпілотників іранського виробництва та іншої підтримки, яку Тегеран надає Кремлю у зв’язку з війною проти України та західними санкціями.

"Води Каспійського моря здаються оманливо спокійними. Але цей морський шлях, що забезпечує прямий зв’язок між Іраном і Росією, стає дедалі жвавішим у зв’язку з вантажоперевезеннями", — йдеться в матеріалі.

Каспійське море використовують для перевезення безпілотників, куль і мінометних снарядів, які російський уряд придбав у іранського режиму для підтримки своїх військових дій в Україні.

Дані відстеження показують, що судна в регіоні дедалі частіше стають "темними", що свідчить про зростаючі наміри приховати переміщення товарів.

"Немає жодного ризику для іранського експорту в Каспійському морі через країни, що межують, — у них немає можливості або мотиву забороняти такі обміни", — сказав провідний аналітик розвідки в компанії з безпеки EOS Risk Group Мартін Келлі.

Так, за даними Lloyd’s List Intelligence, від вересня у Каспійському морі суттєво зросла кількість суден, які приховують дані про свій рух. В основному це кораблі під російськими та іранськими прапорами, серед яких чимало суден, які за своїми технічними характеристиками придатні для перевезення вантажів військового призначення.

Азербайджан, Туркменістан і Казахстан є іншими країнами з портами на Каспійському морі. "Це ідеальне середовище для того, щоб ця угода не зустріла опору", - вважає Келлі.

За допомогою даних з MarineTraffic, CNN відстежили шість кораблів під прапором РФ та два іранських, які, за припущеннями опитаних аналітиків, поводяться підозріло. Вони помітили, що судна можуть прямувати з іранських портів до Астрахані, але там не здійснюють офіційний вхід до порту, а деякі кораблі вимикають передачу даних на підході до Амірабаду та Астрахані, або ж загалом тривалий час рухаються з вимкненими транспондерами.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Відповзав зі спущеними штанами: Пікантне поранення окупанта перетворило його на справжнє посміховисько (фото, відео)

четвер, 28 березень 2024, 23:34

Російський загарбник несподівано для самого себе здобув перемогу у конкурсі на найпікантніше поранення, в якому навіть не планував брати участь. Такий вердикт винесли користувачі соцмереж після публікації українськими військовими відео, на якому окупан...

"Демілітаризувала" власна ППО: Біля Севастополя впав російський військовий літак (фото, відео)

четвер, 28 березень 2024, 23:23

Біля окупованого Севастополя впав російський літак, за даними окупантів, це міг бути Су-35. Про це повідомили місцеві пабліки, які зафіксували падіння палаючого літака і пілота, який катапультувався, передають Патріоти України. "Російське ППО як крок д...