"Для перемоги у війні має загинути 29 млн українців": Росіяни запустили нову ІПСО

Соцмережами ширяться панічні дописи, що для перемоги у війні нібито має загинути 29 млн українців. Про це пише Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передають Патріоти України.

"Наша армія звільнила 270-300 км² втративши 71 тисячу бійців вбитими", "з такими втратами доведеться загубити майже 29 млн людей", - такі дописи ширяться у фейсбуці.

Насправді станом на 10 вересня, ЗСУ дійсно звільнили приблизно 270 км². Проте у ворожій ІПСО цю територію називають "всього 1\4 одного відсотка". Хоча насправді українські воїни звільнили 52,5% окупованих з лютого 2022-го територій.

"Дані про те, скільки людей загинуло під час контрнаступу, взагалі вигадані, адже ця інформація – засекречена. Тож і розрахунок майбутніх жертв, необхідних для повної деокупації України, теж не має нічого спільного з реальністю", - пише SPRAVDI.

Росіяни розповсюджують подібні наративи, щоб деморалізувати українців і змусити їх скласти зброю. "Якщо бачите подібні рекламні публікації у Facebook, запущені з порожніх сторінок, не довіряйте їм і натискайте кнопку "поскаржитися на допис", - порадили у Центрі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...