"Для України це корисно в будь-якому випадку": Експерт про новий виток війни між Вірменією та Азербайджаном

Щодо реакції Зеленського і ОП - в інтересах України, щоб влада якомога довше втримувалась від реакції.

"Між Вірменією і Азербайджаном - новий виток війни: знов обстріли Нагірного Карабаху і з нього. До ситуації активно залучена Туреччина: зокрема, у військових частинах Азербайджану виявилась маса турецького озброєння, "випадково залишеного" після останніх спільних навчань", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Тобто, поки Кремль відволікся на аншлюс Білорусі і організаційні питання переходу половини України під контроль прокремлівських партій в ході місцевих виборів, дехто цим вирішив скористатись.
Для України це корисно в будь-якому випадку: в наших стратегічних інтересах будь-які події, якщо це займе Кремль хоч на деякий час і відволіче від нас. Це той випадок, коли наші власні потреби мають безумовний пріоритет перед чужими проблемами і інтересами зарубіжних партнерів.
МЗС України вже відреагував - при тому в оптимальний спосіб: "МЗС України глибоко занепокоєне у зв'язку із загостренням конфлікту між Вірменією і Азербайджаном. Уважно вивчаємо обставини, що призвели до загострення. Закликаємо сторони повернутися до діалогу заради мирного врегулювання конфлікту. Співчуваємо родичам та близьким загиблих". Ідеально і власне те, що Україна собі може дозволити зараз.
Щодо реакції Зеленського і ОП - в інтересах України, щоб влада якомога довше втримувалась від реакції, а тоді спромоглась видати також найзагальнішу і найнейтральнішу реакцію з усіх можливих. За іншого рівня компетентності президента можна було би розраховувати на якісь дивіденди від тонкої дипломатичної гри із залученням наших союзників. За наявної ситуації "не стане гірше" - найкращі перспективи".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...