Для України в Польщі замовляють 100 БТР Rosomak

Це ліцензійний варіант дуже якісної фінської колісної бронемашини Patria AMV

Для Збройних cил України закуплять 100 бронетранспортерів Rosomak.

Відповідне замовлення отримає оборонна промисловість Польщі. Про це 1 квітня повідомив польський прем’єр-міністр Матеуш Моравецький.

За його словами, закупівлю цих бронемашин для України спільно оплатять Євросоюз і Сполучені Штати.

“Українська армія закупить у нас 100 Rosomak, які виробляються в Семяновіце-Шльонському. Rosomak – це топові бронетранспортери. Ця покупка буде оплачена за гроші ЄС і США”, – повідомив Моравецький.

Про це він заявив під час відвідин заводу Zakładach Rosomak S.A., що спеціалізується на виробництві бронетехніки і входить у польську державну компанію Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ).

“Вчора я отримав замовлення від прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля на 100 бронетранспортерів Rosomak”, – сказав Матеуш Моравецький.

Він також додав, що сьогодні Україна є оплотом свободи.

Колісний бронетранспортер Rosomak на навчаннях "Ryś-21". Вересень 2021. Фото: Міноборони Польщі

Rosomak з колісною формулою 8×8 – ліцензійний варіант фінської колісної бронемашини Patria AMV, що виробляється в Польщі як у версії БМП так і БТР, відповідно до контракту від грудня 2002 року.

Бронетранспортером керує екіпаж із трьох осіб, а десантне відділення у кормовій частині машини розраховане на вісім бійців. Десантники залишають БТР через кормові двері або верхні люки. Бронювання корпусу бронетранспортера захищає від куль калібру 14,5 мм спереду та 7,62 – з боків. Машина розганяється до швидкості 100 км/год і може долати водні перешкоди зі швидкістю до 10 км/год.

На базі БТР Rosomak розроблено кілька варіантів різного призначення, які надходять на озброєння польського війська.

Нещодавно для Збройних сил Польщі замовили 29 колісних бронетранспортерів медичної евакуації Rosomak WEM. Вони призначені для збору поранених з поля бою, надання першої медичної допомоги, включаючи перев’язку ран і травм, а також підтримки основних життєвих функцій людини. Постачання цих машин відбуватиметься у 2024-2026 роках.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Група робітників опинилась під завалами: В Росії обвалився золотодобувний рудник (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 13:04

18 березня в Амурській області Росії обвалився золотодобувний рудник, під завалами опинились 13 осіб. Про обвал писали російські пабліки, передають Патріоти України. Повідомляється, що сталося руйнування в Амурській області на золотодобувній шахті, інц...

"Гірський хребет з демонтованих будинків посеред міста": Як виглядає окупований Маріуполь на супутникових знімках

вівторок, 19 березень 2024, 12:55

У тимчасово окупованому Маріуполі російські загарбники звезли величезну купу будматеріалів з демонтованих будинків та утворили новий «гірський хребет» посеред міста. Про це повідомив радник маріупольського міського голови Петро Андрющенко у Телеграм, п...