"До грудня це було майже неможливо": У Washington Post дізналися, як приймалося рішення про візит Зеленського до США

Вирішальним "каталізатором" візиту стала телефонна розмова Байдена та Зеленського 11 грудня. Про це йдеться у матеріалі The Washington Post, передають Патріоти України.

Видання зазначає, що ще раніше президент України давав зрозуміти Байдену, що хотів би здійснити свою першу від початку вторгнення закордонну поїздку саме до США. Проте ситуація з безпекою в Україні робила таку поїздку «майже неможливою» до грудня.

До кінця листопада розмови стали більш предметними, пише WP, а 11 грудня Байден у телефонній розмові із Зеленським розповів президенту України, що дав вказівку Пентагону приділити першочергову увагу ППО України і що передача Києву протиракетної батареї Patriot тепер є реальною можливістю.

Також президент США повідомив Зеленському про "позитивні сигнали" з Конгресу про готовність законодавців підтримати пакет допомоги Україні на суму $45 млрд.
Однак на думку представника Білого дому, з яким поспілкувалося видання, саме новина про ЗРК Patriot, схоже, підштовхнула Зеленського здійснити поїздку якнайшвидше.
14 грудня Білий дім направив Зеленському офіційне запрошення, за два дні президент України погодився здійснити поїздку, а 18 грудня високопосадовці США отримали звістку, що візит офіційно підтверджено і Зеленський прибуде до Вашингтона через три дні.
21 грудня Володимир Зеленський вирушив до Вашингтона з неанонсованою поїздкою, яка стала його першим закордонним візитом з початку повномасштабного вторгнення РФ.
Для того, щоб потрапити до США, Зеленський прибув поїздом до Польщі, а потім літаком відбув до Вашингтона. За даними ВВС, у польоті борт супроводжували літак-розвідник НАТО та американський винищувач F-15.
У США він зустрівся з президентом Джо Байденом, а також виступив із промовою перед Конгресом США. У цей день США оголосили про допомогу Україні на 1,85 мільярда доларів, що вперше включає ЗРК Patriot.
Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Не в Україні й не в Іспанії: Потап розсекретив, де зараз живе

понеділок, 20 травень 2024, 20:28

Відомий український репер та музичний продюсер Потап, який гастролює по європейських містах, не поспішає повертатися в Україну. Виконавець розповів про свої плани та розсекретив країну, в якій нині перебуває, інформують Патріоти України. Олексій Потапе...

П'ять років... і далі

понеділок, 20 травень 2024, 20:19

Я зрозумів, певне, навіщо Банкова через речників і пул телеграм-анонімок так підігріває тему легітимності Володимира Зеленського на посаді Президента України. Не лише, щоб звинуватити опонентів у «розхитуванні човна під час війни». Для звинувачення опо...