"До оточення далеко, але наміри ворога чітко простежуються": Полковник запасу ЗСУ прокоментував ситуацію навколо Часового Яру

Військовий експерт Центру оборонних стратегій, полковник запасу ЗСУ Віктор Кевлюк зазначив, що поблизу Часового Яру вимальовується класична російська схема, передають Патріоти України.

"Щодо ситуації поблизу Часового Яру сьогодні, то це місто має велике оперативно-стратегічне значення. На відміну від втрачених нами Бахмута й Авдіївки, Часів Яр - це реально важливий пункт, і обидві сторони це розуміють. Якщо Часів Яр буде захоплено, то противник отримає гарний плацдарм для розвитку наступу в напрямку Костянтинівки й Дружківки. Якщо подивитися на карту, то бачимо шосе Харків - Ізюм - Бахмут. Вздовж цього шосе розташовано чотири добре підготовлених укріпрайонів - Слов'янськ, Краматорськ, Дружківка, Костянтинівка", - пояснив Кевлюк.

За словами військового експерта, провести наступальну операцію й захопити агломерацію Слов'янськ - Краматорськ - Дружківка - Костянтинівка за один раз противник вже намагався, і з цього нічого не вийшло. Тоді росіяни ще й Харківську область втратили. Тому висновки зі своїх невдач ворог зробив.

"Якщо ворогу вдасться ізолювати південний пункт цієї мережі місто Костянтинівка, то для противника відкриваються певні оперативно-стратегічні перспективи. Насамперед буде порушена логістична лінія Сил оборони в цьому районі, і надалі це може призвести до обвалення всього фронту оборони ЗСУ в Донецькій області. Наразі ворог діє з трьох боків, намагаючись просунутися з півночі через Богданівку й Калинове, зі сходу в західному напрямку по шосе Бахмут - Часів Яр. З півдня ворог атакує через Іванівське на населений пункт Ступочки. Тобто вимальовується класична російська схема, яка ними непогано опанована - це спроба оточити гарнізон Часового Яру. Поки що до оточення дуже далеко, але наміри чітко простежуються", - наголосив Кевлюк.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 16 травня

четвер, 16 травень 2024, 7:05

Православна церква України 16 травня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Феодора Освяченого і єпископа Олександра Єрусалимського. За старим стилем сьогодні вшановують мучеників Тимофія і Мавру. У народне свято 16 травня наші предки збирали се...

Накрили аеродром в Криму. Влучили десятки ракет. Це операція по плану НАТО

четвер, 16 травень 2024, 0:35

Україна завдала масованого ракетного удару по Криму, де був вражений аеродром Бельбек. Повідомляється, що в результаті атаки були знищені літаки ВС РФ, а також системи ППО С-300 і С-400. Окрім цього, ударів на території РФ зазнали паливні бази та інші ...