До прориву готові? Мережу вразило відео концентрації десятків українських Leopard 2A4

Кадри з десятками танків Leopard 2A4, переважна більшість з яких додатково отримали посилення бронювання динамічним захистом, вражають міццю, котру, за загальним очікуваннями, ЗСУ ось-ось кинуть у прорив до моря, десь на півдні звільняти окуповані терени, зазначають Патріоти України.

Defense Express припускає, що на кадрах танки 33-ої окремої механізованої бригади, про наявність на озброєнні якої Leopard 2A4 із динамічним захистом стало публічно відомо завдяки повідомленню Генштабу ЗСУ у липні цього року».

Після того, як Збройні Сили України отримали танки Leopard 2A4 почались з'являтися фото та відео цієї техніки з додатковим динамічним захистом. Що викликало питання, а чи є таке рішення поодиноким, ледь не ініціативою екіпажу, або ж типовим й масовим.

Але тепер у мережі було опубліковано відео, яке дозволяє остаточно стверджувати, що рішення додатково забронювати Leopard 2A4 системне й у ЗСУ ці машини пройшли light-модернізацію. Й на кадрах видно понад два десятки машин, які отримали додаткове бронювання за типовою схемою.

Цілком можливо, що на фото танки 33-ої окремої механізованої бригади, про наявність на озброєнні якої Leopard 2A4 із динамічним захистом стало публічно відомо завдяки повідомленню Генштабу ЗСУ у липні цього року.

І зрештою нарощування бронювання Leopard 2A4 є абсолютно логічним рішенням, яке здійснюють й інші оператори машин у цій версії. Наприклад, Польща модернізує A4 у свою версію з індексом PL, одним з елементів якої є нарощування захисту башти.

Посилення динамічним захистом пропонувалось для турецьких збройних сил компанією Roketsan, як й грецькою EODH SA для Leopard 2A4. І хоча ці рішення можливо вважати більш довершеними, в Україні зараз не має часу на проведення більш масштабних модернізацій, й тому саме таке встановлення блоків динамічного захисту можливо вважати оптимальним рішенням.

При цьому говорити, що на танки встановлено динамічний захист "Контакт-1" може бути невірно, бо у ці самі стандартні контейнери встановлюється сучасні та значно ефективніша елементи ХСЧКВ українського виробництва.

Джерело: Defence Express
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...