До роковин Голодомору, - Бутусов


"Росія… силою загарбала українську державу, нищить українську культуру і терором та голодом нищить українську націю". 89 років тому так сказав на суді 18-річний Микола Лемик, який 21 жовтня 1933 року застрелив у Львові співробітника радянських спецслужб Алексея Майлова.
Він вбив росіянина, щоб донести усьому світу правду про Голодомор, щоб довести катам українців, що їхні злочини не залишаться без відплати.
Він виступив на суді, щоб донести ці слова до нас, до майбутніх поколінь через 89 років, щобл ми були тверді у свої вірі та волі битися до кінця з російськими окупантами.
Майлова вбили за наказом Організації українських націоналістів щоб помститися за Голодомор, і з того часу ОУН і Бандера стали головними ворогами пропаганди Росії.
Сьогодні, у день пам'яті жертв Голодомору, завдяки подвигу Лемика, завдяки його командирам Степану Бандері, Роману Шухевичу, Євгену Коновальцю, завдяки десяткам років боротьби, завдяки мільйонам сучасних українських героїв, вже нікому не треба доводити, чи справді росіяни влаштували Голодомор, щоб вбивати українці. Бо сьогодні увесь світ бачить як сучасні російські нацисти вбивають та заморожують українців, і що тільки українська армія рятує сьогодні свій народ від повного знищення.
Ми пам'ятаємо жертв Голодомору, і тому ніколи знову росіяни не зможуть безкарно вбивати українців. Окупантів буде знищено, бо ми знаємо страшні уроки історії, і славетні уроки спротиву.



Джерело


Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...