До Росії надійшли китайські бронемашини Tiger

Російську національну гвардію озброїли першими бронемашинами Tiger китайського виробництва.

Бронетехніка поступила на озброєння чеченського підрозділу «Ахмат», який входить до «Росгвардії».

Військова техніка китайського виробництва вперше з’явилася на озброєнні російських підрозділів.

Повідомляється, що бронетехніка була придбана владою Чеченської Республіки. На оприлюднених кадрах демонструється 8 китайських бронемашин з кріпленням для зброї.

«Ми закупили (з початком війни – ред.) нашим бійцям понад одну тисячу одиниць військової техніки, включаючи 128 екземплярів броньованого транспорту», – розповіли чеченські урядовці.

Бронемашину Tiger виготовляє китайське оборонне підприємство Shaanxi Baoji Special Vehicles Manufacturing.

Китайські бронемашини Tiger на озброєнні чеченського підрозділу «Ахмат», який входить до національної гвардії Росії ("Росгвардії"). Червень 2023. Росія. Кадри з відео місцевих урядовців

Tiger з колісною формулою вперше демонструвався на міжнародній виставці Eurosatory-2012.

Він створений на базі вантажного автомобіля підвищеної прохідності, завдяки чому він має високу мобільність за умов бездоріжжя. Машина забезпечує захист від патронів 7,62 мм.

Китайські бронемашини Tiger на озброєнні чеченського підрозділу «Ахмат», який входить до національної гвардії Росії ("Росгвардії"). Червень 2023. Росія. Кадри з відео місцевих урядовців

Броньована машина вміщує до 10 осіб, включаючи водія. Tiger має дизельний двигун Cummins ISDE200-30 потужністю 200 к.с.

Китайський Tiger широко експортується, багато з них продано або передано як військова допомога від китайського уряду по всьому світу. Якщо до цін, то відомо, що у 2015 році 31 така машина була замовлена Болівією, із загальною вартістю контракту 7,7 млн доларів.

Китайські бронемашини Tiger на озброєнні сил Болівії. 2016 рік. Болівія. Фото: Agencia Boliviana de Información

Tiger 4×4 підходить для широкого кола завдань як машина швидкої допомоги, командного пункту, для служби безпеки та правоохоронних органів.

Нагадаємо, у квітні цього року Сі Цзіньпін давав Україні «позитивну відповідь» на тему неприпустимості постачання зброї РФ.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...

Відома ведуча та співачка розповіла, як жила разом зі Святославом Вакарчуком

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:05

Українська співачка і радіоведуча Соня Сотник поділилася, з ким з шоубізнесу у неї склалися чудові стосунки. В інтерв'ю для YouTube-проєкту ТСН.ua "Наодинці" радіоведуча пригадала, як на початку кар'єри Святослав Вакарчук і гурт "Океан Ельзи" ділили з ...