До таких масованих атак виявилися не готовими: В Україні закінчуються ракети для систем ППО, - Washington Post

Україні потрібна ППО західного виробництва, щоб закрити прогалини у зоні покриття.

Україні потрібно більше сучасних систем ППО

Україні сьогодні систем протиповітряної оборони недостатньо для прикриття всієї країни, тоді як водночас для існуючих систем вже закінчуються ракети. Про це повідомляє газета Washington Post, посилаючись на українських військових і політиків.

Капітан Збройних сил України Володимир Клімін заявляв, що обходитися наявною українською ППО вдається за рахунок розвідданих та інформації про ландшафт.

Видання пише, що більшість систем протиповітряної оборони радянського виробництва, тобто їм вже не менш ніж 30 років.

"Зараз ППО – це буквально хлопець із Стінгером", – цитує видання виконавчого директора Центру протидії корупції в Україні Дар'ю Каленюк.

Газета також повідомила, що на застарілість українських протиповітряних систем оборони також поскаржився начальник підготовки зенітно-ракетних військ України Денис Смажний, який, за даними видання, перебуває за кордоном і навчається, як керувати NASAMS.

"Нам необхідно замінити наші старі системи, тому що незабаром вони перестануть справлятися з цілями. Також у нас закінчуються ракети", – зізнався Смажний.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...