До цих спортсменок до Києва прилітав Кастро, а Брежнєв ліз цілуватися: Гімнастки підкорили диктаторів та політиків

Їх обожнювали Сталін, Кастро та маршал Радянського Союзу.

Навіть суворі диктатори та могутні члени правлячих сімей були безсилі перед чарами радянських спортсменок, які підкорювали не лише своєю майстерністю, а й неймовірною красою, силою волі та граціозністю, передають Патріоти України.

Їх обожнювали Сталін, Кастро та маршал Радянського Союзу.

1. Маргарита МИКОЛАЄВА (спортивна гімнастика)

Починаючи з 50-х, слава радянських гімнасток летіла по всьому світу, борючи наповал навіть найсуворіших чоловіків. А українка Маргарита Ніколаєва підкорила самого Фіделя Кастро. У 1960 році вона стала дворазовою олімпійською чемпіонкою зі спортивної гімнастики і в 1961 році разом із командою вирушила в турне Америкою.

Після командної зустрічі зі США радянські спортсменки вже збиралися повертатися додому, але літак несподівано розвернули у бік Куби. Виявилося, що із главою СРСР Микитою Хрущовим зв'язався сам Фідель Кастро з проханням влаштувати гастролі гімнасток на Острові Свободи.

На Кубі чемпіонки пробули два тижні та користувалися особистим літаком Кастро, щоб пересуватися островом. Але найбільше команданте подобалася Ніколаєва, яка, безперечно, була привабливою дівчиною. Лише Маргаріті він подарував власний погруддя, диплом та фотографії з автографами.

"Кастро навіть запросив її на конкурс краси "Міс Куба", але взяти в ньому участь було неможливо", - пізніше зізнався чоловік спортсменки Юрій Ніколаєв. А ось Маргарита про стосунки з кубинським вождем розсудливо не поширювалася.

2. Поліна АСТАХОВА (спортивна гімнастика)

Взагалі Фідель Кастро мав велику слабкість до радянських гімнасток. Або навіть – до українських. Без сорому команданте освідчувався киянці Поліні Астахової, яка привозила "золото" з трьох Олімпіад – з 1956-го по 1964 рік. Під час турне Кубою Кастро задаровував Поліну та інших сумками з крокодилової шкіри.

Кастро навіть приїжджав до Москви, щоб побачити найвитонченішу гімнастку того часу, яку називали "російською берізкою" та "Мадонною". Коли Фідель дізнався, що Поліна у Києві, то без роздумів махнув туди. Яскрава краса гімнастки зводила з розуму чоловіків.

Якось на урядовому прийомі на туфельку гімнастки капнув крем від тістечка. Так один із керівників України нахилився і витер крем із її взуття рукавом піджака. А глава СРСР Брежнєв, коли бачив спортсменку, намагався поцілувати. Якось місту Києву вручався якийсь орден, і на урочистість приїхав Брежнєв. А Астаховій доручили вимовити перед ним промову.

Як згадувала красуня, Брежнєв вийшов до них, добре "прийнявши на груди": "Я почала: "Дорогий Леонід Ілліч!" А Брежнєв дивився на мене і раптом перебив: "Та я ж тебе знаю! Ти – гімнастка, російська берізка. Ти що, мова збиралася говорити? Та кинь ти! Давай-но я тебе краще поцілую ... "Я обомліла - навколо спортивне начальство, а Брежнєв лізе до мене цілуватися ..."

При цьому особисте життя Астахової не особливо склалося, а єдиний шлюб розпався. Як говорила спортсменка, особисте життя не відбулося через те, що все колись було. Для неї була лише гімнастика. Що таке будинок, вона впізнала лише на пенсії. І душі не чула у своєму онуку – Сергія.

3. Капітоліна ВАСИЛЬЄВА (плавання)

Що стосується легендарної радянської плавчихи Капітолини Васильєвої, то вона не просто була фавориткою глави держави. Висока і статна брюнетка була еталоном радянської краси 40-х і 50-х і підкорила самого сина Йосипа Сталіна. Спортсменка стала його третьою дружиною. І єдина з усіх дружин та подруг Василя подобалася самому Сталіну-старшому.

Васильєва була 19-кратною чемпіонкою Союзу та понад 20 разів оновлювала національні рекорди у плаванні кролем. Причому панувала на дистанціях від 100 до 1500 метрів. А після завершення кар'єри стала успішним тренером. І саме Василь Сталін змусив Васильєву покінчити зі спортом.

Син Сталіна любив Капітоліну і балував її доньку від попередніх відносин, навіть ініціював будівництво критого 50-метрового плавального басейну ЦСКА, де Васильєва могла працювати тренером і тренувалася сама. Але він вимагає, щоб вона залишила спорт, оскільки успішність дружини його обтяжувала. Васильєва в гніві кинула йому в обличчя свої медалі, а за чотири роки покинула Василя, який багато пив.

4. Наталія КУЧИНСЬКА (спортивна гімнастика)

Прекрасна гімнастка Наталія Кучинська стала героїнею Олімпіади 1968 року в Мехіко та була названа "нареченою" мексиканської столиці. У перший день вона не впоралася з тиском, який чинився на радянських спортсменів після введення військ СРСР та його союзників до Чехословаччини. Наталя впала з брусів і майже втратила шанси на медаль у багатоборстві.


Але того злощасного вечора до Кучинської прийшли представники оргкомітету Ігор і приголомшили її новиною, що Наталю було обрано "нареченою Мехіко", обійшовши сотник інших учасниць турніру. Але тут же налякали, що за стародавніми переказами, найкрасивішу дівчину обирають, щоб принести в жертву богам.

"А мене за що в жертву? Я взагалі із СРСР", – вигукнула Кучинська. Але потім зрозуміла, що це був жарт. Наступного ранку її фото з'явилося у всіх газетах. Це надихнуло гімнастку, яка зробила неможливе і після жахливої помилки взяла "бронзу" у багатоборстві, а потім виграла "золото" на колоді та в команді та закохала у себе всіх чоловіків Мексики.


Наталя звела з розуму сина президента Мексики, який зробив їй пропозицію прямо на олімпійському балі. Він обіцяв їй розкішне життя, але шокована чемпіонка чемно відмовилася. Після завершення кар'єри тренувала гімнасток у Києві, але після викрадення 1989-го в Ялті вона з колишнім чоловіком, який і заплатив за неї викуп, перебралася до США та відкрила гімнастичний зал.

5. Ірина РОДНІНА (фігурне катання)

Триразовою олімпійською чемпіонкою з фігурного катання Іриною Родніною свого часу захоплювалися у всьому світі. І кажуть, що її успіхи на льоду уважно стежив генсек Леонід Брежнєв. Хоча сама Родніна не підтверджувала, що політик був її шанувальником. Але часто згадувала історію виступу перед Брежнєвим на "Медео".

Генсек приїхав до Казахстану оглянути дамбу, на яку обрушився потік селі, і заразом знаменита ковзанка "Медео". І Родніну з її партнером та чоловіком Зайцевим, які приїхали туди на збір, попросили перед ним виступити.

Хоча на той момент біля бігової доріжки був заморожений лише один віраж, де фігуристам і довелося крутитися після довгих годин очікування на голодний шлунок. Втомлений Брежнєв тим часом потягував коньяк з-під столу.

Любив Родніну та міністр оборони СРСР маршал Андрій Гречко. Завжди дарував розкішні подарунки, що визнає і сама фігуристка. І завжди це були тонко підібрані презенти. Наприклад, військовий дізнався, що Родніна збирає кавові філіжанки з ручним розписом і підніс їй унікальний кавовий сервіз.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...