До в'язниці повертається кожен 10-й учасник "СВО": Фонд Путіна випадково видав "неприємну" інформацію

У РФ кожен десятий учасник війни проти України, повернувшись із фронту, знову потрапляє в місця позбавлення волі. Колишні ув'язнені масово скоюють нові злочини. Про це пише видання "Агентство. Новости", передають Патріоти України.

Ганебну статистику випадково розкрив фонд кремлівського диктатора Володимира Путіна "Ковчег". "Фонд президентських грантів виділив 4 млн на ресоціалізацію колишніх засуджених - учасників війни в Україні. В обґрунтуванні проєкту "Ковчег" його автори пишуть, що кожен 10-й ув'язнений, який пройшов війну, опиняється за ґратами після повернення з фронту в Ставропольський край", - пише видання.

Як зазначається, грантоотримувачі планують персонально соціально супроводжувати засуджених, як тих, що звільняються з колоній Ставропілля, так і тих, що повертаються з фронту. Вони видаватимуть усім "маршрутні карти" з інструкціями для розв'язання різних проблем і мотивуватимуть людей із соціальними проблемами на їхнє розв'язання.

Фонд також визнає "проблему соціальної адаптації колишніх засуджених - учасників СВО". Зокрема, під час першого набору добровольців у проєкт "К" (так називався проєкт "ПВК Вагнера" з набору ув'язнених) завербували тисячу засуджених, 176 повернулися до Ставропілля, а 20 із них уже скоїли злочини та перебувають у СІЗО або колоніях, зокрема за вбивство.

Грант на цей проєкт отримав православний фонд "Інок". У складі його управління - священики РПЦ і колишні співробітники Федеральної служби виконання покарань (ФСВП), зокрема - колишній головний спеціаліст відділу роботи з релігійними організаціями протоієрей Костянтин Кобелєв та екс-начальник відділу виховної роботи УФСВП у Ставропіллі Олег Степаненко. "Інок" регулярно отримує гранти президентського фонду, з 2017 року загальний розмір допомоги перевищив 20 млн рублів", - пише ресурс.

Зазначається, що надбанням громадськості стали лише кілька з 20 злочинів, скоєних вагнерівцями. Серед них - напад екс-бійця "Вагнера" Артема Самедова на 18-річну дівчину через відмову знайомитися. Він п'ять разів ударив її ножем, за що суд відправив його в колонію на шість років. До участі у війні проти України він уже відбував строк за побиття чотирьох жінок.

"Агентство. Новости" звертає увагу, що в березні 2024 року голова комітету Держдуми з оборони Андрій Картаполов закликав колишніх засуджених не боятися повернення в Росію з війни, тому що всі вони йдуть у штурмові загони, а повертаються "вельми-весьма невеликий відсоток". Водночас ватажок ПВК Євген Пригожин рік тому повідомляв, що тільки до червня 2023-го до країни повернулися 32 тисячі колишніх ув'язнених.

Як уточнює "Медіазона", у Ставропольському краї РФ вербували "бійців" із шести виправних установ: п'яти - суворого режиму (із кожної завербували по 150-185 ув'язнених), однієї - загального (на війну з неї вирушило приблизно 70 осіб). Третина з них - 351 особа - загинула. За даними "Медіазони", це відповідає середньому показнику виживання всіх завербованих в'язнів.

"У рамках дослідження втрат "ПВК Вагнера" ми поки що не змогли встановити всі колонії, де йшло вербування. Можливо, у Ставропольському краї їх було більше. Але загалом дані фонду "Інок" цілком відповідають даним "Медіазони", - констатує ЗМІ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Такого я не бачив ніколи, ці хлопці серйозно підготовлені": російський пропагандист розповів про бій російських окупантів з "британським спецназом" під Часовим Яром

четвер, 27 червень 2024, 19:15

Російський військкор Семен Пєгов, якого цитує пропагандистське видання з невизнаного Придністров'я, запевнив, що був на позиціях, вів пряму трансляцію, а вояки ЗС РФ нібито впоралися з іноземними спецами. Як повідомляє видання "ZOV Приднестровье", на Д...

Початок переговорів з ЄС: Починайте виконувати!

четвер, 27 червень 2024, 19:01

Початок переговорів про вступ до ЄС – це не подарунок для влади і не приз глядацьких симпатій. Це – визнання героїчної боротьби української Армії за підтримки Народу. Але це також – певне, остання сходинка, на яку пускають авансом. Далі – дуже складна ...