До закордонних концертів Сергія Бабкіна і гурту 5ʼnizza причетні росіяни? - журналістське розслідування

Поки одні українські артисти скасовують виступи на фестивалі у Польщі через спонсорів-росіян, інші продовжують співпрацювати з вихідцями з Росії та компаніями, які працюють на території держави-агресора. Видання Слух повідомило, що в такій ситуації опинилися Сергій Бабкін та гурт 5'nizza, інформують Патріоти України.

Журналісти виявили, що послуги з організації благодійних європейських концертів Бабкіна та 5'nizza надає промоутер Somewhere Show. Компанія називає себе "міжнародною", але веде свою комунікацію російською мовою. Більшість артистів, чиї концерти вони влаштовують, - росіяни, які нині їздять світом із антивоєнними висловлюваннями. Сплатити квитки на деякі концерти (наприклад, гурту "Пошлая Молли") можна російськими рублями.

Замовляючи квитки на виступ Бабкіна та групи 5'nizza, покупець потрапляє на сторінку з умовами угоди. У них зазначено, що людина погоджується на договір з компанією Ticketscloud – квитковим сервісом, чиї представництва зареєстровані у США, Великій Британії та Москві. Ticketscloud була заснована в РФ, її СЕО - росіянин Єгор Єгерєв, а на головній сторінці сайту вказані партнери – "Яндекс", Comedy Club, RedKassa та інші компанії держави-агресора. Більш того, 4 вересня сервіс Ticketscloud купила російська компанія "МТС Інтертеймент".

У коментарі виданню "Слух" концертна директорка Сергія Бабкіна та гурту 5'nizza Сніжана Бабкіна повідомила, що майбутній концерт у Празі дійсно організовуватиме росіянин Ілля Островський.

"Наш давній друг і колега Ілля Островський народився і виріс у РФ, але вже багато років є громадянином Ізраїлю, де постійно проживає. Він займає антивоєнну та антипутинську позицію та активно допомагає боротьбі України всіма доступними йому засобами, зокрема організацією концертів, гроші з яких йдуть на ЗСУ, - повідомила вона. - Знаючи його та його позицію, ми прийняли рішення зробити концерт у Празі. Питання того, яка компанія забезпечує продаж квитків з технічного боку, завжди входить до компетенції організатора, а не директора артиста".

За словами Бабкіної, квитковий оператор справді має представництво в РФ, але у випадку зазначеного концерту вони співрацюють із британською філією. "В ідеальному варіанті було б добре, щоб жодна компанія не мала представництва в терористичній країні росія, але, на превеликий жаль, поки що це не так", - додала вона.

Музикант та його дружина наголосили, що за 2022-2023 роки вони передали різним благодійним фондам та 127-й бригаді ЗСУ близько 340 тис. євро, які заробили на концертах.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...