"Добове очікування виступу Путіна, спровоковане анонсом, це складова інформаційної війни", - Роман Безсмертний

"Весь світ очікував на виступ кремлівського фюрера і не звернув увагу на те, що відбувалося на засіданні Генасамблеї ООН. А вчора почалася сесія так званого високого рівня, де виступали генсек ООН, почали виступати лідери країн світу. Те, про що вони говорили, відображало проблеми світу, турботу про населення планети, про країни, питання безпеки, продовольчої кризи, енергетичної кризи. Але весь світ чекав на виступ кремлівського фюрера. Вчорашній день був намальований Кремлем і відбувся у бажаній для нього парадигмі", - пише український дипломат Роман Безсмертний у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Ми, українці, громадяни демократичних держав, коли слухаємо фюрера (диктатора, царя), оцінюємо його за нашою ціннісною шкалою. Однак навіть не задумуємося над тим, що дивимося на все це очима демократичного світу, а фюрер говорить за ціннісною шкалою для тоталітарної системи. Тому відбувається хибний підхід до аналізу проголошеного.

Почнемо з того, що обговорюється найбільше — питання мобілізації/могилізації. Починаючи від того, що війна була названа «спеціальною воєнною операцією», закінчуючи поняттям мобілізації, вона велась, ведеться і вестиметься як це робиться у тоталітарному суспільстві. Ловлять людей, використовують в’язниці, боржників — все, що можна, аби тоталітарним способом сформувати військові підрозділи. А ми дивимося на це як на мобілізацію, що проводиться у демократичному суспільстві.

Це абсолютно два різних явища. Мобілізація у тоталітарному суспільстві це окремі параметри, закони, де починаючи від місцевої влади, закінчуючи центральними органами, службами, банківськими установами вираховуються категорії людей і на них іде полювання. Це не мобілізація, це виконання повинності людьми в тоталітарній системі.

Наступне. Фюрер використовує будь-яку інформацію як спосіб шантажу. Це стосується таких речей як ядерна зброя, як цивільний (мирний) атом, як цивільна чи військова інфраструктура. Мовчить про них фюрер, але використовуються такі речі, як забезпечення населення водою, все, що пов’язано з хімічною, бактеріологічною загрозою. Пригадаймо, як отруїли Литвиненка і Скрипалів.

Підходи і бачення демократичного суспільства не співпадають з тим, що роблять очільники тоталітарної системи. Тепер — про мету цього звернення. Це, насамперед, річ для внутрішнього користування. Для того, щоб створити хибну мотивацію для пояснення, чому тоталітарна машина так діє. Зверніть увагу, як облудливо пояснюється захист вітчизни і так далі. Питається, ви якого біса полізли на чужу територію? Щоб що? Щоб війну принести до себе додому? І оця проста річ ховається за закликом захисту вітчизни. Ви вчинили злочин проти людності для того, щоб зараз прикритися мільйонами життів росіян?

Дуже важливо, щоб зараз світ чітко роз’яснив та ухвалив рішення: ви вчинили злочин, фюрере і ви будете за це відповідати. Тому відповіддю світу має бути створення на Генасамблеї ООН міжнародного трибуналу. Путін не виступати має і не прикриватися зараз народом. Він має сісти на лаву. Він вчинив злочин і продовжує його чинити. То він чинив злочини проти українців і цивілізованого світу, тепер він чинитиме злочин проти російського народу.

Завдання всього світу — це зло покарати. Вчора, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш сказав: агресія Росії проти України спричинила мільйони біженців і зачепила мільярди населення планети Земля. Тобто масштаб злочину, вчиненого цим фюрером, потребує негайної реакції, притягнення його до відповідальності. І хай Путін заткнеться і не погрожує світу, тому що у нього дорога одна — на ешафот.

Виникає питання, а що робити українцям? Найважливіше, треба зміцнювати армію, працювати над забезпеченням армії. Для цього працювати із союзниками. Ініціювати формування системи континентальної, регіональної, глобальної безпеки. Виходити з ініціативами перетворення Рамштайну на воєнно-політичний і стратегічно-безпековий клуб континентальної, регіональної, глобальної безпеки. Таким чином, збільшуючи потенціал спроможності української армії, вкрай необхідно на цьому етапі сформувати міжнародну коаліцію, яка б сформувала відповідну силову компоненту. Треба щоб у найближчі тижні була зроблена заява: слухай ти, ідіот, весь час розказуєш про хімічну зброю, ядерну зброю, заткнись. Бо частина людей просто колотиться у переляку, вони не розуміють, що ти, придурок, граєш цим, шантажуєш увесь світ, не розуміючи, що застосування цих речей є принципово неможливим. Буйних треба відлучати від кнопки, але продовжувати якийсь діалог з ним".

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як в Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...