Добре "ллє мазут" на опонентів Зе? Колишній журналіст, а наразі "зелений" пропагандист Лещенко пішов на підвищення в "Укрзалізниці"

Наглядова рада Укрзалізниці обрала головою Хафера Гепарда, а його заступником – Сергія Лещенка. Про це повідомила пресслужба Мінінфраструктури за підсумками першого засідання наглядової ради, зазначають Патріоти України.

На засіданні представили нових членів наглядової ради УЗ. У грудні торік Кабінет міністрів визначив переможців конкурсу на ці посади. Наглядова рада не працювала з кінця вересня, адже закінчилися контракти з попереднім її складом.

Наглядова рада УЗ складається з семи осіб: чотирьох незалежних членів та трьох представників від держави.

Незалежними членами ради стали:

  • Анатолій Амелін: ексчлен Нацкомісії з цінних паперів, люстрований у 2015 році, до того очолював інвесткомпанію "Альтана капітал" з орбіти СКМ Ріната Ахметова. Наразі є директором і співзасновником економічних програм Українського інституту майбутнього;
  • Александер Долл: голова НР американської інвесткомпанії Lincoln International, раніше працював фінансовим директором групи Deutsche Bahn, очолював вертикаль вантажних перевезень та логістики в DB. Очолював низку корпорацій групи, зокрема – британську Arriva.
  • Якуб Карновскі: директор інвестфонду Luma Investment та член наглядової ради "Укрпошти". У ролі експерту від Світового банку брав участь у реформуванні залізниць у Таїланді, Саудівській Аравії та інших. Також займався реструктуризацією польської залізниці PKP. Зокрема, вивів на біржу вантажну вертикаль компанії, завдяки чому погасив її борги.
  • Гепард Хафер: очолював представництво Deutsche Bahn у центральній та східній Європі протягом 13 років – до 2012 року. Відтоді є ректором та професором в Університеті прикладних наук у Берліні.

Представниками держави було призначено:

  • Сергія Лещенка: колишній журналіст та ексдепутат, з 2019 року входив у склад наглядової ради УЗ. У вересні контракт з Лещенком не продовжили, але згодом його кандидатуру до НР вніс міністр інфраструктури Олександр Кубраков.
  • Давіда Ломджарію: голова НР грузинської енергетичної компанії Sunenergy Bank. Очолював холдинґ Iberia Group, чиї компанії працюють на ринках нерухомості, автомобілів та харчової промисловості.
  • Сергія Москаленка: юрист, людина з таким же ПІБ працювала у Вищому адмінсуді до 2019 року. За даними Центральної виборчої комісії, у 2019 році балотувався від "Слуги народа", був радником ексголови Офісу (тоді – Адміністрації) президента Андрія Богдана.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...