Допоміг "Шахматист": Українські військові відбили штурм росіян і "наздогнали" їх на їхніх позиціях (відео)

На Таврійському напрямку один із підрозділів ЗСУ без втрат відбив штурм ЗС РФ, які переважали в кількості, і крім того розгромив їхні позиції, на які ті відступили. Про це повідомляє пресслужба окремої механізованої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького, передають Патріоти України.

Зазначається, що штурмова група ворога в кілька разів перевищувала кількість бійців ЗСУ на позиції. Окупантів вчасно виявили і завдали по них ударів — штурм трохи застопорився.

"Оскільки ситуація була критичною, було ухвалене рішення відкрити вогонь з усіх вогневих позицій роти, щоб скувати дії противника і виграти час для залучення аеророзвідки. Своєчасно відкритим вогнем змусили противника залягти. Це дало змогу навести та коригувати точні удари розрахунків АГС-17 та СПГ-9", — розповів командир 8 роти 3-го Механізованого батальйону на псевдо "АРКАС".

Українським захисникам вдалося розбити штурмову групу противника і шквальним вогнем відрізати ворога від своїх позицій і змусити його відмовитись від наступальних дій. Залишки штурмової групи ЗС РФ змушені були відійти. Їхній відхід прикривали два АГСи, які працювали по передових позиціях бійців роти.

"Завдяки блискучій роботі одного з аеророзвідників нашої роти, Шахматиста, були швидко виявлені вогневі точки ворожих АГСів, після чого я скорегував по ним вогонь МК-19 та СПГ-9. Була задіяна наша артилерія та підрозділ ударних БпЛА з FPV-дронами", — розповів командир роти.

Після невдалого штурму залишки групи окупантів повенулися на свої позиції, там були ще раз уражені. За результатами ворожого штурму бійці мехбату вийшли без втрат і зберегли свої позиції.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...