Досягнення Путіна: Бази НАТО вперше можуть з'явитися на островах Балтійського моря

Фінляндія може переглянути угоду про демілітаризацію Аландських островів у зв'язку зі зміною уряду, вступом до НАТО і триваючою війною в Україні, передають Патріоти України.

Як пише Politico, острови розташовані на стратегічно важливих шляхах Балтійського моря, які протягом історії привертали увагу сусідніх країн. З 1856 року дана територія має статус демілітаризованої, що підтверджено низкою угод. Однак деякі фінські політики хочуть відмовитися від такого підходу, оскільки стурбовані тим, що російський уряд, через 16 місяців після нападу на Україну, може звернути свою увагу і на беззахисні Аландські острови.

Для нового уряду Фінляндії, який очолив правоцентрист Петтері Орпо, питання статусу архіпелагу перед обличчям російської агресії, що посилюється, стає пріоритетним у політиці безпеки, пише видання. Орпо відмовився коментувати можливість демілітаризації Аландських островів, але члени очолюваної ним національної коаліційної партії поставили під сумнів статус-кво.

Колишній глава фінської розвідки генерал-майор Пекка Товері, який був обраний до парламенту в квітні, заявив, що демілітаризація даної території повинна бути припинена.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...