Дозволено писати тільки про "перемоги": У Росії набирає обертів "зачистка" Z-блогерів

Внутрішній терор у РФ вийшов на новий рівень. В країні-агресорці повним ходом триває переслідування росіян, які виступили проти війни з Україною. Однак тепер у РФ взялися вже й за тих, хто всіляко допомагає окупантам, передають Патріоти України.

Учора, 31 серпня, російські телеграм-канали прогриміли новиною про затримання адміністратора Telegram-каналу Moscow Calling Андрія Куршина. Зазначається, що до списку Z-блогерів він не входив, але довгий час його вважали "своїм".

"Корінний москвич 2014 року поїхав на Донбас, щоб "відновити справедливість" і воював проти українців. За менш як два роки доріс аж до "майора ДНР", був командиром взводу, начальником зв'язку дивізіону", - йдеться у повідомленні.

Сам Куршин періодично розповідав про свої "досягнення", попри це, повномасштабну війну назвав помилкою, яка матиме серйозні наслідки для Росії". Відтак на своєму каналі він публікував новини, у яких йшлося і про провали армії РФ, критикував керівництво рідного міноборони. "А три дні тому опублікував розповідь заарештованого комбата ЗС РФ Андрія Буланова про те, що відбувається в "зоні СВО", - сказано в повідомленні.

Окупант поскаржився на "повне свавілля" командного складу, мародерство розвідки, відсутність забезпечення та крадіжку в армії країни-агресора. Саме цей пост у Telegram-каналі Moscow Calling і міг стати приводом для арешту Куршина.

Його затримала на Ленінградському вокзалі у Москві, зараз він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі. Після скандального випадку Z-"військкор" Єгор Гузенко повідомив про майбутній арешт низки своїх "спільників", які розповіли про те, що відбувається в армії РФ і безпосередньо на фронті.

"Російська контррозвідка збирається заарештувати відомих пропагандистів та пособників окупантів – Романова, Живова та Сапонькова – за їхні пости з критикою дій командування", - йдеться у повідомленні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...