"Друзі Коломойського штовхають Україну в обійми Путіна", - фінансист Фурса

Якщо хтось хотів підштовхнути Україну до ідеї взяти гроші в Путіна, а не на ринку, то таймінг ідеальний.

"І знову атакує членів правління, які залишились в команді. Рада НБУ винесла догану заступникам голови НБУ та членам правління банку – Катерині Рожковій, та Дмитру Сологубу, і знову підняла питання щодо їх звільнення. При тому, що жодних повноважень у ради виносити якісь догани просто немає. Немає. Вони ніхто, і звати їх ніяк", - пише фінансист Сергій Фурса на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Рада НБУ – це "смотрящі" від політиків за НБУ. І все. Але вони постійно тиснуть на фінустанову, повторюють за олігархом Ігорем Коломойським і російськими пропагандистами, а потім дивляться невинними очима і кажуть, що жодного політичного тиску на НБУ немає і не може бути.

Все пройшло в дусі радянський партійних зборів. Де відступникам від лінії партії виносять догани та влаштовують товариський суд за те, що вони наважилися невірно процитувати шостий абзац з другого тому Володимира Леніна і засумнівалися у світлій ролі комуністичної партії у розбудові миру на Землі.

Це смішно, але догану Сологубу вирішили винести за інтерв'ю, під час якого він сказав, що довіра до України з боку Міжнародного валютного фонду втрачена, і тепер потрібно все вибудовувати з нуля. І це правда. Ба більше, пан Сологуб навіть прикрасив ситуацію, бо не з нуля треба вибудовувати, а з поля від'ємних чисел. Бо власне нуль – це перша зустріч, коли ви незнайомі. Але, коли ви знайомі, і вас вже кинули, то це вже мінус. І, принаймні, відновити довіру до нуля – ще потрібно постаратися.

І от після цього інтерв'ю, на арену виходить пан Віталій Шапран. Це той ще діяч "криворізької школи економіки" з ради НБУ, який, зазвичай, повторює те, що каже голова ради НБУ, Богдан Данилишин, не забуваючи при цьому відмітити його мудрість і красу.

Так от, виходить Шапран і каже, що Сологуб – негідник, як він сміє казати такі речі, адже під проводом великого і мудрого президента Володимира Зеленського (це майже цитата), вже зроблено 100500 реформ, виконано всі які тільки можна програми МВФ, а також п'ятирічка за чотири роки і 12 місяців. Просто радянська школа адміністративного лизоблюдства.

І після цього на раді НБУ виносять догану Рожковій і Сологубу, а той самий Шапран виходить на арену і вже у facebook пише, що вони ще легко відбулися, і в 90-і їх би вбили. Завіса.

Заправляє у раді цим карнавалом пан Данилишин. Це такий собі український Юрій Глазьєв, який давно і послідовно відстоює ідеї вєнєсуелізації української економіки.

Ми довго сподівалися, щоб ідеї Глазьєва взяли за озброєння у Москві, принаймні він, здається, ідеологічно близький, з усіма своїми тезами "руського миру". Але президент РФ Володимир Путін хоч і негідник, але розумний, і не допускає цих діячів до управління економікою.

А в Україні, як виявилось, не настільки розумні керівники. Чи не жарт, цей самий Данилишин бігає по Facebook і розповідає про піраміди ОВДП. Які начебто були побудовані у 2019 році. Розповіді про які смішать всіх притомних економістів. І при тому, що зараз він пише статтю за статтею про те, що треба друкувати гривню і змушувати банки купувати ОВДП. Завіса.

До речі, якраз на минулому тижні вийшла стаття аналітиків НБУ, тих, які в команді Дмитра Сологуба. В ній вони ґрунтовно і точно пояснюють, що друкувати гроші то погана ідея. І тут догана. Який збіг.

І найкраще. Це таймінг цього рішення. Напередодні саміту з Євросоюзом. Де президента Володимира Зеленського і так мають витягти з його теплої ванночки і влаштувати холодний душ.

А в четвер Зеленський приймає участь у зустрічі з інвесторами, яких будуть переконувати, що українські єврооблігації – це чудова інвестиція і треба ще дати в борг Україні, незважаючи на проблеми з МВФ. Бо гроші дуже потрібні. Бо дефіцит бюджету. Бо співпраця з МВФ заморожена. Бо довіри нема.

І от оці інвестори, які прийдуть на зустріч з Зеленським, дуже поважають і пана Сологуба, і пані Рожкову. Дуже сильно. Для них Нацбанк завжди залишався острівком здорового глузду в Україні. І їх Зеленському потрібно буде переконати, що немає політичного тиску на НБУ. Цікавий план. От дуже цікавий.

І якщо хтось хотів підштовхнути Україну до ідеї взяти гроші в Путіна, а не на ринку, то таймінг ідеальний. Але вже немає сил гадати – це просто від дурості робиться, чи за таємним планом Коломойського і Кремля. Бо байдуже. Результат все рівно буде один і той же".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...