Друзі Путіна гадять як можуть: Угорські ЗМІ розпочали кампанію з дискредитації українських військових, - ЦПД

Низка угорських ЗМІ почала публікувати фейки, розгорнувши дезінформаційну кампанію з дискредитації українських військових. Прикметно, що ці неправдиві повідомлення активно підхоплює російська пропаганда.

Прикладами таких матеріалів поділився Центр протидії дезінформації в Telegram. "Застерігаємо! Жодне з цих повідомлень не відповідає дійсності!" – підкреслили в ЦПД.

Серед фейкових новин, які опублікували медіа в Угорщині, варто згадати такі:

– "Сотні тіл українських військових зберігаються в рефрижераторах за кількасот метрів від кордону з Угорщиною", – Metropol.

– "Українська влада здійснює масову мобілізацію етнічних угорців на Закарпатті, щоб заповнити значні втрати на полі бою", – Pesti Srácok.

– "128-ма окрема гірничо-штурмова бригада ЗСУ з Мукачевого майже повністю укомплектована етнічними угорцями… Після "м'ясорубки" в Соледарі кількість загиблих у 128-й ОГШБ дуже велика, стверджують угорці… [вони] дивуються, чому саме 128-му ОГШБ кидають у місця кровопролитних битв", – Magyar Nemzet.

У ЦПД зазначили, що меседжі, поширені угорськими медіа, широко тиражуються у ЗМІ Росії та спрямовані виключно на розпалювання міжетнічної ворожнечі між українцями й угорцями на Закарпатті.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...