"Думаю, зараз виникатиме безліч різноманітних думок": Коваленко пояснив, чому ЗСУ відійшли з Кринок на Херсонщині

ЗМІ 16 липня повідомили, що Силам оборони довелось відступити із села Кринки на лівому березі Дніпра у Херсонській області, а також із селища Урожайне Донецької області. Водночас офіційно ця інформація поки не підтверджена, передають Патріоти України.

"В обох населених пунктах було неможливо надалі утримувати позиції. Зокрема у Кринках бої змістились на острови. Тримати рубіж у населеному пункті не було сенсу через масштабні руйнування будівель і укриттів", — йдеться у повідомленні з посиланням на слова представника Генштабу.

Як зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, заява про те, що СОУ вийшли з Кринок – правда. За його словами, підрозділи СОУ було виведено з Кринок не сьогодні, не вчора і не тиждень тому, а набагато раніше.

"Про розширення плацдарму в районі саме Кринок стало відомо на початку листопада 2023 року. Саме тоді почали надходити повідомлення про те, що СОУ встановили контроль над частиною села на лівому березі… Як тільки у Кринках виник плацдарм командування окупантів, тут же сконцентрували сили та засоби на цій локації і це вплинуло на багато аспектів подальших бойових дій у південному плацдармі. Зокрема, ліквідацією невеликого плацдарму в Кринках зайнялися 26-й МСП 70-й МСД 18-та ОВА та 810-та ОБр МП. На той момент УВ "Дніпро" РОВ (російських окупаційних військ — ред.) налічувало 64 тисячі", — зауважив Коваленко.

Спочатку окупанти штурмували Кринки "в лоб", використовуючи як піхоту, так і механізовану компоненту. Кількість підрозділів, що брали участь у нейтралізації плацдарму, збільшувалася.

"Думаю, зараз виникатиме безліч різноманітних думок щодо Кринок… А чи варто було? Чи треба було? І в основному, кожна з цих думок спиратиметься у своїх висновках, що зайшли, загинули та вийшли, а результат? А результат – це не звільнені території. Результат – це дуже, дуже жорстке сковування сил ворога, який на рівні військового злочинця Путіна ще в лютому розповідав казки про контроль над Кринками, хоча тоді його й близько не було", — наголосив Олександр Коваленко.

Він зазначив, що Кринки вплинули на всю зону бойових дій і кожне життя, що залишилося там, зберегло десяток життів на інших напрямках.

"Але найголовніше — те, що, вийшовши з Кринок, ми вийшли з них вже тоді, коли утримувати їх немає сенсу. А російські окупанти зайти до них уже ніяк не зможуть. Там немає позицій, які можна утримувати… Вони сидять у лісопосадках в очікуванні команд генералів, але прилітає боєприпас і вони горять ясним полум'ям… Ми вийшли, а вони там горять, не маючи нагоди навіть туди зайти… Кринки за пів року були перетворені на мляве поле і зараз вони не контролюються РОВ. Кринки – це сіра зона. Але РОВ намагаються туди зайти, а тому навколо Кринок тримають свій ресурс. І його СОУ методично продовжують нівелювати. Схема продовжує працювати? Так", — резюмував військовий експерт Олександр Коваленко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Нардеп Андрій Одарченко міг виїхати за кордон - прокурор САП

середа, 18 вересень 2024, 15:18

Прокурор САП під час засідання у справі нардепа від Слуги народу Андрія Одарченка заявила про те, що депутат покинув територію України. Про це повідомив Центр протидії корупції, передають Патріоти України. Зазначається, що Одарченка не було й у Верховн...

Яка країна - такі й ділки: Бізнесмени влаштували стрілянину поблизу Кремля (відео)

середа, 18 вересень 2024, 15:08

У центрі Москви біля офісу маркетплейсу Wildberries в бізнес-центрі «Романов двор», який розташовується поруч із Кремлем, сталася стрілянина, пов′язана з бізнес-суперечкою його співвласників. Унаслідок інциденту, попередньо, одна людина загинула, ще дв...