"Дуже хороший план": Командири ЗСУ замикають "Бахмутський котел" для окупантів, - військовий експерт Світан

Командири ЗСУ майстерно реалізували операцію по "Бахмутському котлу" у важливому для окупантів районі й тепер "беруть" ворога в півкільце, завдяки контролю над висотами в районі "Літак". Про це повідомив військовий експерт Роман Світан, коментуючи ситуацію в Бахмуті в ефірі програми "Аргумент", передають Патріоти України.

За його словами, раніше українська армія не могла рухатися по відкритій місцевості в Бахмутському районі через погані погодні умови: "Ми утримували в Бахмуті оптимальний варіант - трималися за укріпрайони і в залежності від того, як руйнували росіяни Бахмут, відходили настільки, наскільки можливо. Зараз відійшли на південний захід, район "Літак". Це якраз та траса з Костянтинівки, дорога "життя", яку росіяни за зиму блокували", - уточнив Світан.

Тепер нашим військам вдалося відігнати росіян від цієї розв'язки: поки що ЗСУ успішно утримують висоти в "Літаку" і поступово, з урахуванням сухої погоди, починають на важкій техніці реалізувати оперативне оточення окупантів у Бахмуті, вказав експерт.

Світан вважає, що повністю брати Бахмут в оточення немає сенсу. Мова, скоріше, йде про півкільце, яке охоплює частини висот району "Літак". Відповідну операцію блискуче реалізувало українське командування, далі справа легша - ліквідувати сили РФ в самому місті, вважає експерт. "Оперативне оточення. Така "напівпідкова" навколо Бахмута, висот. От якраз укріпрайон "Літак" є і частиною Бахмута, і частиною цих висот. Тому ми контролюємо висоти і виходимо на їх повний контроль в "напівпідкові" Бахмута. Далі ми будемо знищувати всіх тих, хто в Бахмуті залишиться. Дуже хороший план. Він був майстерно виконаний оперативним керівництвом ВСУ. Зараз йдемо до завершення цього плану", - вказав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....