Дуже "непрості" люди: Reuters повідомив, хто міг бути на борту російського літака, який збили у Судані

На літаку Іл-76, який бійці Сил швидкого реагування 21 жовтня збили в Судані, міг летіти російський бізнесмен Віктор Гранов. Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерело в повстанській армії, передають Патріоти України.

Як зазначає агентство, Іл-76 використовували для постачання зброї, боєприпасів і провізії в Ель-Фашир, де регулярна армія Судану вже кілька місяців відбиває атаки Сил швидкого реагування. За словами співрозмовника Reuters, літак якраз здійснював постачання, коли його збили.

Одним із членів екіпажу міг бути 67-річний Віктор Гранов. За даними правозахисників Amnesty International, він є бізнесменом і раніше був пов'язаний з Віктором Бутом, якого у 2022 році звільнили з американської в’язниці під час обміну з Росією. Гранов також керував двома авіакомпаніями, які звинуватили в порушенні ембарго на постачання зброї в Демократичну Республіку Конго.

Службове посвідчення, південноафриканські водійські права і прострочений паспорт Гранова знайшли на місці інциденту.

Другим підозрюваним членом екіпажу є 33-річний Антон Селіванець, паспорт якого також знайшли на місці події. На своїх фотографіях в соціальних мережах Селіванець позує на тлі літаків Іл-76 з логотипом Всесвітньої продовольчої програми в аеропортах Ефіопії. У ВПП заявили, що той не є членом екіпажу чи підрядником їхньої організації.

Крім того, Reuters отримав відео, яке, як стверджують повстанці, зробили на мобільний телефон, що знайшли в уламках літака. Одного з чоловіків на відео ідентифікували як 61-річного росіянина Олександра Кабанова, який служив у російських Повітряно-десантних військах і кілька років провів в Африці, зокрема в Уганді, Судані та Південному Судані.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

976 доба мужньої оборони України від навали російських окупантів - Злий Одесит

субота, 26 жовтень 2024, 21:15

Сьогодні 26 жовтня. . Триває 976 доба мужньої оборони України від навали російських окупантів. . Відповів на 10 найцікавіших запитань глядачів. . Про результати роботи F-16, допомогу західних партнерів, конфлікт з Кадировим та ситуацію на фронті — ...

Шукають український слід: У Керченській протоці розбився російський військовий гелікоптер

субота, 26 жовтень 2024, 19:46

У Керченській протоці розбився військовий гелікоптер. Так стверджує близький до ВКС РФ канал Fighterbomber, пише незалежний російський ТГ-канал Аstra, передають Патріоти України. "Судячи зі скриншотів, спочатку було зазначено, що йдеться про вертоліт К...