Дуже вчасно: Україна отримає від Австралії комплекси Slinger, які можуть збивати ударні дрони типів Shahed-136/131 і навіть більш складні цілі (відео)

Австралійська компанія передала нашим оборонцям комплекси Slinger, які набагато дешевше та ефективніше, ніж пуски ракет ППО по безпілотниках, повідомила Армія дронів.

Як розповідають, ця система здатна вести вогонь одиничними пострілами, а також має режими 100 або 200 пострілів на хвилину з використанням теплового та нічного бачення.

Система складається:

  • з однієї 30-мм гармати Bushmaster M230LF,
  • кулемета калібру 7.62 мм FN MAG.

У поєднані з оптико-електронною системою та радаром, комплекс демонструє високу точність проти малорозмірних повітряних цілей по типу DJI Phantom.

Окрім того, виробник зробив заяву щодо можливісті знищення:

  • квадрокоптера DJI Matrice на дальності у 1.4 км,
  • DJI Phantom на дальності 1 км.

Дальність виявлення цілей оптико-електронною системою становить:

  • 12 км з використанням денного каналу,
  • 13.7 з використанням нічного каналу.

До того ж, маса системи близько 400 кг. Це дозволяє встановлювати її на більшість колісного автотранспорту як цивільного, так і військового призначення.

Slinger може використовувати програмовані осколково-фугасні боєприпаси з радіочастотним наближенням, що дозволяє системі уражати невеликі дрони.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...