Два великих українських міста опиняться під ударом: Польський генерал поділився прогнозом щодо нового наступу РФ

Росія може напасти на Україну з власної території, а білоруський напрямок буде лише відвертати увагу. Таку думку висловив вважає польський генерал Вальдемар Скшипчак, який у 2006-2009 роках командував сухопутними військами польського війська, в розмові з ВВС News Україна, передають Патріоти України.

На його думку, ймовірність нового наземного наступу Росії існує. Росіяни проводять для цього велику мобілізацію й мають резерв з 1,2 мільйона осіб. З них 300 тисяч мобілізованих проходять відповідну підготовку та тренування. Велика частина цих сил зараз зосереджена саме в районі Воронежа, Курська, Брянська.

"Після того, як росіяни програли битви навесні та влітку, вони вивели та накопичили свої війська в районі Брянська, Курська та Воронежа. Від жовтня, вони відновлювали там свої сили. Я вважаю, що Росія може вдарити по Україні з цього напрямку (Воронежа, Курська, Брянська), рухатися звідти в південному напрямку, на захід від Харкова, вздовж річки Ворскла, що впадає в Дніпро. За цього сценарію під ударом опиняються - Полтава та Дніпро. Вони можуть спробувати з'єднати свої сили з цього напрямку з тими, які нині воюють на сході в районі Бахмута й Соледара", - висловився він.

Говорячи про повторний наступ на Київ, генерал сказав, що Путіну не вдалося захопити українську столицю і в цьому сенсі він уже програв цю війну. "Путін не зможе керувати українським народом. Після всього, що сталося, цей народ зненавидів Росію. Українці пережили Бучу, Ірпінь. А скільки є місць, де російські солдати вбивали українців, але про ці злочини ще не відомо?", - каже Вальдемар Скшипчак.

Польський генерал висловив думку, що Путін вимушений зараз перейти до стратегії малих кроків, яку застосував 2014 року, коли незаконно захопив Луганськ та Донецьк. Скшипчак переконаний, що саме зараз настав час максимально збільшити допомогу зброєю Україні, включно з далекобійними ракетами, танками й літаками. За його словами, настає вирішальний і, можливо, переломний момент у війні.

"Спроба окупувати всю країну провалилися. Далі, швидше за все, його метою буде частина Харківської області, Луганська, Донецька, Запорізька та Херсонська область. Чи вдасться йому це зробити, залежите від вас і від нас - Заходу. Маємо зробити все, щоб Україна могла чинити опір російській агресії далі та звільнити свої території. Ключ до перемоги України - в руках Заходу", - додав колишній командувач Сухопутних військ Польщі.

Джерело: ВВС Україна
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Вперше в Україні: В Одесі засвітився екстремальний спорткар Maserati (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 21:33

В Одесі нещодавно помітили унікальне авто італійського бренду. Вулицями Одеси проїхала Maserati Corse 2020 – автомобіль з нової ери Мазераті, ціна якого може стартувати від 220 000$. Про це повідомляє topgir, передають Патріоти України. Зауважується, щ...

​Генштаб показав удари ЗСУ по російських військових базах в окупованому Криму (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 21:19

Генштаб оприлюднює кадрі ударів ЗСУ по російських військових базах в окупованому Криму, передають Патріоти України.«У ніч з 16 на 17 квітня Сили оборони України завдали ракетного удару та уразили визначені російські воєнні цілі на території тимчасово о...