Дволанковий гусеничний... снігоболотоход: Росіяни втратили на фронті унікальну "військову" техніку

Українські бійці на фронті знищили дуже рідкісний російський дволанковий гусеничний снігоболотоход ГАЗ-3344-20 "Алеут". Таку техніку виготовляли в обмеженій кількості на Заволзькому заводі гусеничних тягачів. Про це повідомив військовий оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

“Усього за весь час повномасштабного вторгнення в Україну таких снігоболотоходів було знищено два, причому у 2022-му році, наприкінці березня та на початку квітня... І все”, - зазначив експерт.

За його словами, ця техніка була створена для роботи в арктичному регіоні і вироблялася в Росії з 2012 року, але в дуже невеликій, обмеженій кількості, на Заволзькому заводі гусеничних тягачів.

Олександр Коваленко зазначив, що поява настільки унікальної техніки в зоні бойових дій в Україні в 2024 році зайвий раз підтверджує гостру і навіть критичну нестачу компоненти ББМ, особливо з підвищеними можливостями прохідності.

“Варто зазначити, що це вже не перший випадок, коли в зоні БД в Україні знищується рідкісна, унікальна техніка РВВ, яка іноді навіть існує в одиничних примірниках. Цікаво, із чим це може бути пов'язано?” - риторично запитує він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Мер приховує корупцію та заважає мобілізації": Росіяни створили фейк про "донос" Синєгубова на Терехова (скріншот)

неділя, 16 червень 2024, 12:44

У російських Telegram-каналах поширюють фейкову інформацію про те, що нібито начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов написав Президенту України Володимиру Зеленському лист, в якому звинувачує харківського міського голову ...

Народні прикмети на 16 червня. Як не відвадити фінансове благополуччя. Які домашні справи сьогодні варто робити, а які ні

неділя, 16 червень 2024, 7:05

16 червня за новим календарним стилем (29 червня - за старим) - день пам'яті святителя Тихона, єпископа Амафунтського. У народі день прозвали Тихон Тихий. 16 червня за старим календарним стилем згадують мучеників Лукілліана та інших. . Тихон жив у IV-...