Dynamics: Робот-собака пробігся Чорнобилем і заміряв радіацію (фото, відео)

Легендарного робота до України привезла дослідницька група Брістольського університету для вивчення рівня забруднення території.

У Чорнобильській зоні відчуження вперше провели випробування автономного робота Boston Dynamics "SPOT", який провів заміри радіації. Про це повідомило у Facebook Держагентство з управління зоною відчуження, передають Патріоти України.

Також під час робіт використовували безпілотні літальні апарати, наземні роботизовані системи, датчики-сканери для оцінки розподілу радіоактивних матеріалів на площі і в просторі.

Зокрема, проводилися радіометричні й геофізичні роботи на території двох секторів пункту тимчасової локалізації радіоактивних відходів "Рудий ліс" і на територіях пунктів захоронення радіоактивних відходів "Підлісний" і "Буряківка".

Виконані роботи дадуть змогу Державному спеціалізованому підприємству "Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами" оновити карти розподілу радіаційного забруднення на ділянках, де проводилось обстеження.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...