Дипломатів НАТО здивувала різка критика Зеленським "умов" для вступу України, - західні ЗМІ

Деяких дипломатів НАТО здивувала реакція президента Володимира Зеленського на плани членів Альянсу не запрошувати Україну під час саміту у Вільнюсі, а лише пообіцяти запрошення після виконання певних умов. Про це повідомляє Politico, передають Патріоти України.

11 липня у ЗМІ з’явився текст проєкту комюніке саміту, в якому йдеться про те, що союзники по НАТО можуть відправити запрошення Україні після того, як на це погодяться всі члени Альянсу і «буде виконано умови». Український президент відреагував на цю інформацію, розкритикувавши нерішучість деяких країн НАТО.

«Зараз, на шляху до Вільнюса, ми отримали сигнали про те, що обговорюються формулювання без України. І я хочу наголосити: це формулювання тільки щодо запрошення, а не членства України. Безпрецедентно й абсурдно — коли немає жодних часових рамок і для запрошення (!), і для членства України; і коли натомість додається якесь дивне формулювання про "умови" навіть для запрошення України…», — заявив він.

Як пише Politico, реакція Зеленського з критикою «викликала здивування у Вільнюсі». «Я критично ставлюся до багатьох аспектів, зокрема до позиції деяких союзників, але вважаю, що це непродуманий і несправедливий підхід», — заявив високопоставлений дипломат із Центральної Європи, додавши, що Зеленський «заходить задалеко».

Деякі дипломати сказали, що розуміють позицію глави української держави. Так, один зі співрозмовників Politico серед високопоставлених дипломатів НАТО сказав, що «його розчарування можна зрозуміти».

«Ми поважаємо все, що він каже. Вони перебувають в епіцентрі війни, і цілком зрозуміло, що у них найвищі очікування», — додав інший високопоставлений дипломат НАТО.

За його словами, незалежно від формулювання комюніке, усі союзники згодні з тим, що «у майбутньому законне місце України в НАТО», а «перспектива членства є чіткою і сильною». У фінальному комюніке, яке опублікували ввечері 11 липня, дійсно зазначено, що Україна отримає запрошення в НАТО, коли на це погодяться союзники і «буде виконано умови».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...