Дитина від трьох батьків: Українські лікарі здійснили прорив у боротьбі з безпліддям (відео)

У світі є кілька десятків таких дітей, але тільки українські вчені застосовують унікальну технологію, яку вони називають пронуклеарним перенесенням ядер.

В Україні лікарі не просто навчилися віртуозно проводити штучне запліднення. Вони здійснили справжній прорив у боротьбі із безпліддям. Зачали в пробірці дитину від трьох батьків. Маля має гени матері, батька і жінки-донорки. У світі є кілька десятків таких дітей, але тільки українські вчені застосовують унікальну технологію, яку вони називають пронуклеарним перенесенням ядер, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Для цього запліднюють сперматозоїдами батька дві яйцеклітини: матері й донорки. Потім із заплідненої материнської яйцеклітини дістають ядро та вживлюють у яйцеклітину донорки. Основні гени - 25 тисяч - містяться в ядрі. Але в донорській клітині між ядром та оболонкою залишаються мітохондрії, що мають 37 генів. Тож виходить, що дитина має ДНК одного чоловіка та двох жінок.

"Там може потрапити 37 мітохондрій, які від донорської яйцеклітини. Які ніяк не впливають на зовнішній вигляд, на розумові здібності. Все залишається від мами", - каже медичний директор клініки репродуктивної медицини Віктор Веселовський.
У світі така технологія заборонена. Єдина країна, яка дозволила дослідження на законодавчому рівні, Велика Британія. Цей метод має медичні показники – у 20 тисяч безплідних пар на рік по всьому світу з’явилася можливість мати власну генетичну дитину. До цього медицина була безсила.
Нині в Україні народилося вже 11 таких дітей. Вони здорові і під наглядом лікарів.

Довкола трибатьківства в світі точаться етичні дискусії, чи не буде це новою ерою створення генномодифікованих людей? Чимало людей узагалі проти штучного запліднення, особливо віряни.

В Україні майже що п’ята пара не має дітей. І тенденція погіршується. Іще 7 років тому щороку народжувалися 500 тисяч дітей, нині - лише 300 тисяч.
У світі понад 8 мільйонів дітей народжені за допомогою штучного запліднення.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У селі Козачі Лагері на лівобережжі Херсонщини морпіхи встановили прапор України (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:55

«Хлопці з 35-ої бригади морської піхоти вручну встановили прапор на водонапірній башті в н.п. Козачі Лагері на лівому березі Херсонщини» – йдеться у коментарі до запису.

Загрожують три роки колонії: В РФ затримали священика за "ікону з Бандерою" (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:05

В російському Омську затримали священика Української грекокатолицької церкви. Причиною стало те, що представник духовенства нібито повісив у трапезній "ікони із зображенням Степана Бандери та інших націоналістів", інформують Патріоти України. Як повідо...