Дивні, загадкові, нерозгадані: 10 найнезвичайніших древніх артефактів, походження яких ніхто на може пояснити

Світ повний дивних і загадкових артефактів. Одні майже напевно є містифікаціями, з іншими пов'язані реальні історії. 10 цих артефактів реально існують, а їх походження вчені не можуть пояснити і сьогодні.

Відьомські пляшечки, ящероподібні статуетки, додекаедри і щурячий король: загадкові артефакти незрозумілого походження. Археологи постійно знаходять різні артефакти незвичайної форми, розміру або складу. Сучасні вчені не можуть пояснити походження деяких з них. До них відносяться ящероподібні статуетки, відьомські пляшечки, римські додекаедри і щурячий король, повідомляють Патріоти України.

1. Шумерський список царів

При розкопках в Іраку на території стародавнього Шумеру був знайдений манускрипт, в якому перераховані всі царі цієї держави. Дослідники спочатку думали, що це звичайний історичний документ, проте потім виявилося, що багато хто з царів є міфологічними персонажами. Деякі правителі, які мали б бути включені в список, були відсутні в ньому. Іншим приписувалися неймовірно довгі терміни правління чи міфічні події, повязані з ними, такі, наприклад, як шумерська версія Великого потопу і подвиги Гільгамеша.

2. Кодекс Гігас (або Біблія диявола)

Найбільшою популярністю користується стародавній манускрипт Кодекс Гігас, більш відомий як Біблія диявола. Підняти цю книгу, зроблену з 160 шкур, можуть тільки 2 людини. Легенда свідчить, що Кодекс Гігас був написаний монахом, який після винесення йому смертного вироку, за яким ченця повинні були замурувати в стіну живцем, уклав угоду з дияволом. З допомогою Диявола монах написав книгу за одну ніч (причому, дияволом був написаний автопортрет). Як не дивно, почерк у книзі чіткий і однаковий, ніби вона була дійсно написана протягом короткого періоду часу. Тим не менше, вчені вважають, що така праця зайняв би від 5 (якщо писати без перерви) до 30 років. Рукопис містить, здавалося б, непоєднувані тексти: повну латинську Біблію Вульґата, Юдейські старожитності Йосипа Флавія, колекцію робіт з медицини Гіппократа і Феофіла, Хроніки Богемії Косьми Праги, Етимологічну енциклопедію Ісидора Севільського, опис обрядів екзорцизму, магічні формули і зображення небесного міста.

3. Писемність острова Пасхи

Всім відомо про знамениті статуях острова Пасхи, але є й інші артефакти, пов'язані з цим місцем, загадку яких не вдалося розгадати досі. Були знайдені 24 деревяних різьблених таблички, які містять систему символів. Ці символи отримали назву ронгоронго, і вони вважаються стародавнім протописьмом. На сьогодні вони залишаються нерозшифрованими.

4. Ґьобеклі-Тепе, Туреччина

Зазвичай археологи стверджують, що релігія, будівництво храмів і розвиток складних ритуалів є побічним продуктом людських поселень. Це переконання похитнув виявлений на рівнині Урфа на південному сході Туреччини храм Ґьобеклі-Тепе. Його руїни можуть бути найстарішим організованим місцем поклоніння з відомих людині. Руїни Ґьобеклі-Тепе датуються 9500 р. до н.е., тобто храм був побудований за 5000 років до Стоунхенджа.

5. Римські додекаедри, Римська імперія

У регіонах, які колись перебували під сферою впливу Римської імперії, від Уельсу до Середземного моря знаходять невеликі дивні об'єкти, які назвали додекаедри. Це порожнисті кам'яні або бронзові обєкти, 4-12 сантиметрів у діаметрі з 12 плоскими п'ятикутними гранями і отворами різних розмірів на кожній стороні. З кожного кута стирчать маленькі ручки. Було висунуто 27 теорій, що ж це таке, але жодну з них не вдалося довести.

6. Fulachtai Fia, Ірландія

По всій Ірландії в річках і болотах знайдено близько 6000 таємничих артефактів, які стали відомі як Fulachtai Fia. У Великобританії, де їх також знаходять, вони називаються Згорілі кургани. Fulacht fiadh насип з грунту і каменю у формі підкови, в центрі якої вирито жолоб, заповнений водою. Fulachtai Fia, як правило, зустрічаються поодинці, але іноді групами по 2-6. При цьому завжди поруч знаходиться джерело води. Для чого їх будували, досі залишається загадкою.

7. Великий Заяцький лабіринт, Росія

Великий Заяцький острів, який є частиною Соловецького архіпелагу на півночі Росії, приховує ще одну загадку. Ще в 3000 році до н.е. тут будували не тільки села і культові об'єкти, але і зрошувальні системи. Але найзагадковіші об'єкти на острові лабіринти спіралевидної форми, найбільший з яких має в діаметрі 24 метри. Структури побудовані з двох рядів валунів, порослих рослинністю. Для чого їх використовували невідомо.

8. Відьомські пляшки, Європа і США

У 2014 році археологи, які проводили розкопки на місці древньої битви в Ноттінгемширі, зробили дивне відкриття: вони знайшли 15-сантиметрову відьомську пляшку. Подібні посудини використовувалися в Європі і Америка для чорного чаклунства в 1600 1700-х роках. Їх, як правило, виготовляли з кераміки або скла. Всього було знайдено близько 200 таких об'єктів, і в них часто містилися залишки голок, цвяхів, нігтів, волосся і навіть сечі. Вважається, що відьмині пляшки використовувалися для того, щоб захистити власника від злих чар і згубного впливу відьом.

9. Ящероподібні статуетки Убайд, Ірак

В Іраку знаходять дивні статуетки Убайд. Вони зображають ящероподібних і змієподібних людей в різних позах. Всі статуетки мають аномально подовжені голови і мигдалеподібні очі. Багато з цих фігурок знаходять у похованнях людей, тому, вважають, що вони свідчили про певний статус особи.

10. Щурячий король

Кілька музеїв по всьому світу містять дивні (колись живі) експонати легендарного звіра з середньовіччя, якого називають Щурячий король. Щурячий король утворюється, коли кілька щурів сплітаються, або зростаються хвостами. У результаті з'являється своєрідне гніздо з щурів, морди яких спрямовані назовні, а в центрі вузол з хвостів. Найбільший з подібних артефактів містить 32 щурі. Сьогодні знаходять такі муміфіковані об'єкти, але жодної живої подібної аномалії виявлено не було.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...