"Джерелом коштів для нового пакета військової допомоги США є бухгалтерська помилка у Пентагоні", - військовий експерт

"Почну з нового пакету військової допомоги США на суму у $200 млн, який має бути оголошений саме сьогодні, 8 серпня. Озброєння з цього пакету військової допомоги передається за програмою президентського вилучення, тобто із запасів міністерства оборони США. У новий пакет увійдуть боєприпаси, у тому числі для ЗРК Patriot та HIMARS, системи Javelin, TOW та AT4", - пише військовий оглядач Сергій Згурець у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Попри відносно невеликий обсяг нової допомоги, цей транш відрізняється від інших тим, що джерелом коштів для цього постачання є бухгалтерська помилка у Пентагоні. Бо впродовж минулого фінансового року та й у цьому році постачання озброєння Україні від США оцінювали за вартістю нових зразків, які мають бути компенсовані для американської армії. Тобто не з фактичної вартості вже вживаної військової техніки, яка передавалася Україні. Ось так набігло аж $6,2 млрд. На ці $6,2 млрд має бути передана ще значна кількість військової допомоги. До речі, фінансовий рік у США завершується 30 вересня. Зрозуміло, що зараз ці мільярди передані не будуть, а передаватимуться й наступного року, включаючи той новий пакет, що зараз обговорюється у США. Пакет на наступний фінансовий рік так само буде передбачати постачання значної кількості озброєнь.

Німецькі ракети Taurus

Окрім звичної техніки американського виробництва у нас є шанс отримати німецькі ракети Taurus. Ці ракети з дальністю у 500 км мають цікаві нюанси. З технічної точки зору Taurus є подібною до британської ракети Storm Shadow, французької SCALP-EG, тому що вона виготовляється концерном MBDA. Але питання у тому, що попри те, що окремі українські політики вже оголосили про вирішене питання з постачанням Taurus насправді це поки передчасні заяви. Якщо ми уважно почитаємо німецьку пресу, то там говориться про те, що Німеччина поставить ці ракети після того, як американці поставлять ATACMS. Однак є ще інші обставини. Але у будь-якому разі ми розуміємо, що Німеччина часом гальмує, але все ж такі постачає те, що вона може поставити. Так було з Leopard та іншими системами. І я залишаюся оптимістом, що з тих 400 ракет у бундесвері 150 вони використовують, а решта буде потребувати оновлення. Так що у нас є перспектива отримання цих ракет для використання на полі бою проти нашого ворога.

Лінія фронту

На тлі західної допомоги лінія фронту тримається на мужності й витривалості наших воїнів, де кожна ділянка фронту, з усіма своїми особливостями, є вкрай важливою.

Єгор Фірсов, військовослужбовець ЗСУ, розповів, що йде позиційна війна. Бої тривають за рахунок артилерії й артобстрілів. Ворог бʼє по позиціях і по цивільному населенню. ЗСУ також добряче насипають загарбникам, але набагато точніше".

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...