Екологічно та енергоефективно: Озвучено гідну альтернативу газовому опаленню

Експерти зазначають, що біопаливо значно вигідніше за дрова для опалення будинку.

В Україні використання енергоефективних тверодопаливних котлів та брикетів допомагає економити десятки тисяч гривень, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

Автори зазначають, що біопаливо значно вигідніше за дрова для опалення будинку. "Дрова зараз на вагу золота. Коли подорожчав газ, у нас пів села перейшли на деревину. Я купив твердопаливний котел, для якого не потрібні дрова. Закинув брикети й сиджу в теплі", – розповів житель села Кременець Рожищенського району Волинської області Василь Григоренко.

Брикети є екологічно чистим та енергоефективним видом біопалива, яке підходить для опалення будинків, котелень, твердопаливних котлів та камінів. Їх пресують із відходів деревини, тирси, соняшникового лушпиння, соломи та торфу.

"У мене начальник не визнає брикетів. Вчепився тільки в дрова. А у мене немає стільки грошей. Брикети горять, потім довго тліють. Тому котел втричі рідше заправляю паливом. Менше димлять, без хімічних домішок. Як на мене, майбутнє за пелетними котлами", – заявив Григоренко.

Видання також зазначає, що тонна дерев'яних пелет коштує майже 3600 грн, а з лушпиння – від 2500 грн, водночас, якщо дров вистачає на чотири години, то брикети горять в середньому від 12 до 15 годин. Також існують установки з автоматичною подачею палива, яким однієї закладки вистачить на два-три дні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...