Ексагент MI6 розповів про величезну мережу диверсантів Путіна по всьому світові, які чекають на наказ вбивати

Президент РФ Володимир Путін у Великій Британії має мережу шпигунів, готових вбивати у будь-який момент за його наказом, заявив колишній співробітник МІ6 Джуліан Річардс. Ці шпигуни, стверджує він, роками ведуть звичайне цивільне життя, влаштовуючись на роботу навіть у таку важливу галузь промисловості, як національна оборона. Вони часто починають з чорної роботи і просуваються службовими сходами, іноді вдаючись до шантажу та хабарів. Зайнявши важливі позиції і отримавши доступ до інформації, вони намагаються впливати на ситуацію.

Річардс також стверджує, що люди Путіна навчені проникати у комерційні компанії, які надають послуги урядам – такі, як British Aerospace.

«Теоретично вони могли би убити когось, якби їм це знадобилося. Ми знаємо, що Велика Британія завжди була особливою мішенню для росіян. Вони знають, що у нас є потужні зв’язки із американською розвідувальною системою», – підкреслив Джуліан Річардс. Він зазначив, що важко оцінити, наскільки ефективною та розгалуженою є шпигунська мережа Путіна. Росія може бути надзвичайно ефективною у шпигунстві і британська влада може не мати уявлення про його справжні масштаби.

Річардс погодився на розмову після арешту підозрюваних російських шпигунів Сергія Скворцова та його дружини Олени Кулькової у Швеції 23 листопада. За попередніми даними, вони також можуть бути причетними до отруєння Скрипалів. 22 листопада поліція здійснила блискавичний наліт на їхній дім на острові Вармдо поблизу Стокгольма.

Сусідам 59-річний Скворцов і 58-річна Кулькова з Москви здавалися «такими, як усі». Але шведська влада підозрює, що пара – за зовнішніми «дружніми манерами та інтересом до садівництва» – вела подвійне життя і шпигувала для Кремля протягом майже десяти років.

Колишній офіцер ЦРУ Роберт Баєр розказує, що російські нелегали можуть працювати у британськіх компаніях роками, перш ніж здійснити свою першу операцію. Серед їхніх брудних хитрощів – заманювання потрібних осіб у романтичні стосунки і використання цього проти них. Є також давно відпрацьована техніка використання компромату. Ще нелегали полюють на «фінансово вразливих» чиновників на високих посадах і намагаються підкупити їх.

«Вони пропонують багато грошей за інформацію, яку чиновник може легко дістати», – зазначає Баєр.

Баєр стверджує, що Путін цілком міг послати безпрецедентну кількість нелегалів на Захід.

«Я думаю, що Путін зачарований шпигунством і прагне повернути старі часи, коли шпигуни були ефективними, як Рудольф Абель», – зазначає він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...

Пілот важкого бомбардувальника розповів, чому впав Ту-22М3 і чим він унікальний

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:27

Для Росії літак важливий тим, що може нести ракети, які запускаються на сотні кілометрів. Оприлюднені відео падіння Ту-22М3 не дають однозначної відповіді про те, чому саме впав літак. Можуть бути декілька причин, одна з яких – поява в Україні модерніз...