Ексканцлер ні про що не шкодує: Меркель заявила, що Мінськ дозволив Україні виграти час

Ангела Меркель (Фото:John MacDougall/Pool via REUTERS)Ексканцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що хотіла створити європейський формат дискусії з російським диктатором Володимиром Путіним разом з президентом Франції Еммануелем Макроном, але наприкінці терміну не бачила можливості на нього вплинути, передають Патріоти України.

В інтерв'ю Der Spiegel, опублікованому в четвер, 24 листопада, Меркель сказала, що ідея незалежного формату дискусії з Путіним у Раді ЄС виникла у неї влітку 2021 року, після зустрічі президента США Джо Байдена з главою кремлівського режиму.

За словами ексканцлерки, деякі виступали проти такого діалогу, а вона вже не могла наполягати на своєму, «бо всі знали», що восени Меркель піде у відставку. Вона стверджує, що пропонувала вийти вперед колегам, але ті нібито сказали, що для них це "забагато".

Колишня канцлерка заявила, що якби залишилася на посаді у вересні, то продовжила б свій курс, але відчувала, що «політично її час минув», пише DW. Вона згадала, що на їхню останню зустріч Путін узяв із собою главу МЗС країни-агресора Сергія Лаврова, хоча зазвичай вони зустрічалися наодинці. Меркель додала, що «для Путіна важлива тільки влада».

Ексканцлерка також вважає, що змогла «виграти час» переговорами в Мінську, які Україна змогла використати, щоб краще протистояти вторгненню Росії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В нагороду отримав грамоту: Одеський ексдепутат передав російській ФСО свою колекцію раритетних авто (фото)

середа, 24 квітень 2024, 22:02

Колишній депутат Одеської міської ради передав колекцію раритетних автомобілів на так звану виставку для федеральної служби охорони в столиці країни-агресора Москві, йому оголосили про підозру у пособництві ворогу. Про це повідомила Одеська обласна про...

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20