Експерт назвав продукти, які подешевшають на початку осені

У вересні дешевшими стануть баклажани, перець, картопля.

В Україні у вересні подешевшали овочі. Ціни падатимуть до початку затяжних дощів. Далі з'явиться дорожча теплична продукція, розповів економіст Олександр Охріменко, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

За його словами, у вересні дешевшими стануть баклажани, перець, картопля. Водночас сезон ґрунтового огірка вже закінчився. Тепличні продають по 30 грн/кг. "Цьогоріч продукти влітку дорожчали значно повільніше, ніж рік тому. Вплинув карантин, зокрема скорочення доходів і зменшення купівельної спроможності населення. Крім того, частина громадян почали самостійно вирощувати городину. Порівняно з минулим роком подешевшала картопля, курятина", - каже економіст.

Додає, що на вересень в ціні трохи додала свинина і яловичина. Планово подорожчали молочні продукти – про це попереджали виробники. "Щоправда з початку літа стрімко зростала вартість сезонних фруктів та ягід. Навіть зараз банани коштують дешевше, ніж вітчизняні яблука. Також подорожчала гречка. Наступного року крупа буде дешевою. Виробники збільшать площі, бо цього року гречки не вистачає. Такі цінові коливання відбуваються щороку. Крім того, гречана крупа йде виключно на внутрішнє споживання. Інша ситуація з кукурудзою. Якщо не продаси у нас, то продаси за кордоном. Подорожчав рис. На ціні відобразилася курсова різниця", - підсумував економіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зведення DeepStateUA станом на 17 квітня

четвер, 18 квітень 2024, 14:20

Останнім часом на фронті сталося багато подій та змін: бої за Часів Яр, просування в районі Авдіївки, активні штурми на Красногорівку та Роботине. Проговорили про непублічні райони Старомайорськ-Урожайне та Сіверська, де ведуться такі ж запеклі бої. Пр...

"Російські ракети будуть повертатися в РФ": Астролог поділився прогнозом щодо появи в ЗСУ новітньої зброї

четвер, 18 квітень 2024, 12:41

Астролог Володимир Бадиян назвав ознаки закінчення війни в Україні. Він зазначив, що наша держава може отримати від партнерів настільки технологічну зброю, що російські ракети розвертатимуться на Росію. Про це він сказав у ютуб-каналі "Астрофеномен", п...