Експерт оцінив дії ЗСУ на лівобережжі Херсонщини та вказав на важливий нюанс

Військовий експерт Олександр Коваленко заявив, що використання терміну "плацдарм" щодо подій на лівобережжі Херсонщини є некоректним, передають Патріоти України.

Про це він написав у своєму Telegram. За його словами, плацдарм - це територія, на якій розгорнуті війська для ведення оборонних або наступальних дій

"В ході форсування водної перешкоди передові підрозділи займають ділянку на протилежному березі, після чого вводяться сили другого ешелону і відбувається процес розширення до рівня оперативних сил", - пише Коваленко. Як він зауважує, подібних дій на лівому березі Херсонської області не спостерігається.

"Тоді, що ж там відбувається? А відбувається там те, що так само є унікальним явищем для сучасних воєн і конфліктів. СОУ невеликими групами ССО регулярно розширюють сіру зону, не контрольовану ні СОУ, ні РОВ. Але з одним дуже важливим нюансом", - зазначає експерт.

Прикметним є те, що сіра зона на лівому березі знаходиться під вогневим контролем артилерії з правого берега. Відтак вона має перевагу не лише по дальності, але і через розміщення на панівних висотах.

"Саме тому, називати те, що відбувається на лівому березі Херсонської області, розширенням плацдарму - некоректно. А ось коли це почне відбуватися, не помітити цього буде просто неможливо. Хоча б по істеричним крикам російських пропагандистів і всяких там "воєнкорів", - підсумовує експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...