Експерт пояснив, чому окупанти практично перестали використовувати ракети для ударів по Україні

У ніч на 12 липня Росія організувала черговий наліт дронів-камікадзе Shahed-136: по Україні було задіяно 15 дронів, з яких 11 було збито. Військовий оглядач Олександр Коваленко зазначив, що в свою чергу, ракет як не було, так і немає, передають Патріоти України.

"З 1 по 12 липня Рів задіяли по Україні 81 дрон-камікадзе. За той же період у червні РОВ використовували 79 дронів. У свою чергу, в травні було застосовано 98 Shahed-136", - написав він.

Експерт зазначив, що в той час як застосування ракет мінімізовано в першій половині липня, дрони-камікадзе використовуються стабільно.

"Що ж до ракет, то їх мінімальне застосування в ході обстрілів на початку липня говорить не стільки про відсутність їх як таких або проблеми виробництва, скільки про накопичення БК. Особливо авіаційних КР Х-101/555, відсутність в ході обстрілів яких відзначається з 24 червня. Це виключно мій висновок, але як мені здається, РОВ готуються до серпня, особливо до Дня Незалежності України.

Так це чи ні, побачимо в найближчі дні, але факт залишається фактом - значна пауза в застосуванні ракет, при будь-яких планах ворога, говорить саме про накопичення", - додав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...